Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 23.08.2013.
13:46
Beta A

RTV prekida emitovanje u septembru

Radio televizija Vojvodina (RTV) planira da od 1. septembra prekine program zbog teške finansijske situacije u kojoj se taj javni servis nalazi godinama.

Kako je u petak preneo dnevni list Danas. na programu RTV ostaće samo informativni program, dok će svi ostali projekti biti ukinuti, odnosno neće se više proizvoditi program.

Radio televizija Vojvodine

Čelnici te televizije, nevladine organizacije i medijski eksperti već dugo upozoravaju da se RTV suočava s teškim problemima i nedostatkom finansijskih sredstava za osnovno funkcionisanje kuće.

RTV od 1999. godine nema svoj radni prostor, a u pojedinim delovima Vojvodine ne postoje predajnici. Program se proizvodi na zastareloj opremi. Prema nezvaničnim informacijama, zaposleni nisu primili platu tri meseca.

Predsednik Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović rekao je agenciji Beta da republička vlast, i pored mnogobrojnih zahteva javnosti, ne samo da ništa nije učinila da pomogne opstanak RTV-a, već je svojim potezima ovu kuću dovela na rub propasti.

"Čini se da to nije slučajno i da postoji želja pojedinih političkih struktura da tiho uguše vojvođanski javni servis, koji jeste jedan od temelja vojvođanske autonomnosti", rekao je Sejdinović.

Pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić saopštio je juče da Vlada Vojvodine po zakonu ne može da pomogne RTV-u, osim kroz projektno finansiranje za ahiviranje televizijske građe i predstojeće digitalizacije. Grujić je dodao da javni servisi moraju da opstanu, iako je trenutna situacija veoma teška zbog nedostataka sredstava za plate i svakodnevni rad.

"RTV je javni servis koji emituje program na 10 jezika nacionalnih zajednica i zbog te njene specifičnosti jedinstvena je u ovom delu Balkana, te je nedopustivo da problemi sa kojima se ova kuća suočava budu ignorisani", naveo je Grujić.

POVEZANE VESTI

Petak 23.08.2013. 17:40
Pa platite gospodo Vojvodjani svoju televiziju svojim novcima a ne nasim kao do sada pa ne biste kao do sada izigravali svete krave i davali program na 10 jezika nacionalnih zajednica. A ruzno je kada im vec i dajete program da vam oni ne placaju pretplatu, sramota.
Subota 24.08.2013. 08:34
RTV ima bolji program od RTS-a, mnogo putopisa, serija o životu znamenitih ljudi, podsećanja na istoriju ovih prostora, a neplaćanje pretplate je boljka čitave države, mnogima je 500 dinara veliki novac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online