Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 21.08.2013.
06:01
B92, Beta A

Berezovskom, ipak, nije oduzeta imovina u Srbiji

Viši sud u Beogradu odlučio je, na osnovu zamolnice ruskog tužilaštva, da oduzme imovinu pokojnog ruskog oligarha Borisa Berezovskog u Srbiji. Međutim, Apelacioni sud je odluku poništio i vratio na ponovno odlučivanje. RIA Novosti su ranije danas objavile da se imovina ruskog oligarha u Srbiji procenjuje na oko 300 miliona dolara.

Boris Berezovski
 

Direktor Denjub fuds grupe Slobodan Petrović izjavio je sinoć da je Apelacioni sud u Beogradu poništio rešenje Višeg suda, kojim je bila zamrznuta imovina grupe na čijem je čelu, ali je rekao i da nema saznanja da je jedan od vlasnika bio pokojni ruski oligarh Boris Berezovski.

"Nemam saznanja da je on (Boris Berezovski) bio jedan od vlasnika (Danjub fuds grupe)", rekao je Petrović agenciji Beta.

Berezovski je krajem marta nađen mrtav u svojoj vili u Velikoj Britaniji i prema do sada dostupnim informacijama izvršio je samoubistvo.

U Rusiji je pred nekoliko sudova u odsustvu osuđen na višegodišnje zatvorske kazne za iznuđivanje, prevaru, prekoračenje službene dužnosti, pranje novca. Od 2000. godine do smrti živeo je u Velikoj Britaniji, gde je dobio i politički azil.

Imovina će biti iskorišćena za isplatu


Imovina pokojnog ruskog biznismena Borisa Berezovskog koja je oduzeta u Srbiji, može biti iskorišćena za isplatu dugova kreditorima, izjavio je neimenovani izvor u ruskim pravosudnim organima.

"Ako bude dokazano da je to vlasništvo stečeno nezakonitim putem, odlukom srpskog suda ono može biti prodato, a novac prebačen u Rusiju", rekao je izvor za agenciju Interfaks i dodao da ta sredstva posle toga mogu biti iskorišćena za isplatu dugova kreditorima i drugim potražiocima duga.

Zamenik državnog tužioca Rusije Aleksandar Zvjagincev rekao je novinarima u Moskvi da je sud u Beogradu juče naložio oduzimanje imovine Berezovskog, odnosno sedam preduzeća, ukupne sume oko devet milijardi rubalja (oko 300 miliona dolara), na zahtev ruskog tužilaštva.

Advokat koji zastupa interese Berezovskog, Andrej Borkov, rekao je Interfaksu da nema informaciju o oduzimanju imovine u Srbiji. "Ništa ne znam o sudu u Beogradu, nisam ništa čuo o tim preduzećima", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.08.2013. 09:43
Imovina stecena kriminalom pa prosledjena "nasim kriminalcima" da ovde, takodje na kriminalan nacin,pokupuju firme koje vrede.Sve ce to djavo da odnese posto je djavo i doneo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online