Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.08.2013.
20:01 >> 21:37h
Beta A

"Tači će kao Milošević varati na izborima na KiM"

Privremena Skupština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija ocenjuje da su lokalni izbori na Kosovu, koje organizuju prištinske vlasti, neprihvatljivi jer se njima krše Ustav i zakoni Srbije. Poslanik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić ocenio je da bi Srbi izlaskom na lokalne izbore na Kosovu izgubili slobodu i sve što imaju.

Plaši se za glasove Srba: Marko Jakšić
 

Jakšić je podsetio da je devedesetih godina vlast Slobodana Miloševića zloupotrebljavala veliki broj albanskih glasova na izborima i izrazio bojazan da će sada ta ista vlast, glasovima izbeglih Srba, održati vlast Hašima Tačija - da bi uvela Srbiju u Evropsku uniju.

"Mi ovde moramo jasno i glasno da kažemo: nikakve manipulacije i nikakvi glasovi Srba koji su otišli sa ovih prostora, ne mogu da odlučuju o našoj sudbini. O našoj sudbini možemo da odlučujemo mi sami, a najbolje ćemo da odlučimo ako ne izađemo na izbore. Svi oni glasački listići širom Srbije za nas neće biti validni jer oni proteruju, falsifikuju i izmeštaju državu Srbiju sa ovih prostora", rekao je Jakšić i ocenio da narodu treba objasniti da se u vezi s izborima ne radi o volji "četiri čoveka", već o stavu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i da vlast Srbije mora da promeni Ustav da bi "izbrisala svoju južnu pokrajinu".

Predstavnici Srba (definitivno) neće učestvovati na lokalnim izborima na Kosovu jer

Radenko Nedeljković

bi to značilo da se država Srbija u potpunosti povukla iz južne srpske pokrajine, rekao je načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Nedeljković je poslanicima na sednici Privremene skupštine Kosova i Metohije preneo da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na sastanku u sredu kazao da će se izbori sprovesti "sa ili bez Srba", da je osnovni razlog za izlazak na izbore formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), kao i da Beograd nema mnogo saveznika u rešavanju pitanja Kosova. Nikolić je, prema njegovim rečima, naveo da je na Srbima sa severa Kosova "odgovornost i ako izađu i ako ne izađu na izbore, da je svet priznao Kosovo kao državu, da je pitanje dana kada će pet članica EU koje nisu priznale kosovsku nezavisnost to uraditi".

Izbori na KiM: Ja izaći neću, a ostali...

Nedeljković je dodao da je premijer Ivica Dačić "u potpunosti" podržao izlaganje Nikolića, s tim što je poručio da vlast u Beogradu neće pozvati Srbe da izađu na izbore ako glasački listići budu nosili grb Republike Kosovo.

"Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin nam je predočio da će ukoliko ne izađemo na izbore vlast uzeti ljudi bliski Prištini, da bojkot neće uspeti i da su se iz Zubinog Potoka do sada prijavile tri srpske liste", rekao je Nedeljković.

DSS podržava odluku Srba sa severa

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je da je Skupština AP Kosovo i Metohija odlukom, da su izbori u organizaciji Prištine za srpski narod neprihvatljivi, potvrdila odlučnost srpskog naroda da nikada ne prizna nezavisno Kosovo.

- DSS će, kao i uvek do sada, podržati svaku odluku svoga naroda na Kosovu kojom se brane srpski državni i nacionalni interesi koji su, kako je ocenio, pogrešnom politikom sadašnje vlasti Srbije i prihvatanjem briselskog sporazuma ozbiljno ugroženi, saopštila je DSS.

POVEZANE VESTI

Petak 16.08.2013. 20:28
Izjava bi bila na mestu da iza nje ne stoji lopina poput Jaksica!Tanka je linija izmedju njega,Rade Trajkovic,Nojkica,Ivanovica ili pak likova sa KiM u skupstini,poput vecitog Zonka Stevica i jigavog,mladog socijaliste iz 90ih Radenkovica!Dobro si se nalapao Jaksicu,to je opstepoznato,imam tu (ne)srecu da mnogo toga znam!Zbog tebe,Kolubare,pustenih siptarskih zlikovaca iz zatvora,DSS je stranka kojoj ne zelim da verujem..,i necu!Kao uostalom i radikalima,stranci u kojoj su punih 15 godina bitisali likovi poput picoustog i diplomca!Ma odvratna ste govna..,opoziciono delovanje me dovodi do stanja apatije!Mars bre lopovi i izdajnici!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online