Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 02.03.2010.
18:48
Tanjug A

Rada Trajković brani Kušnera!

Direktor Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković izjavila je da joj je "sa profesionalne, ali i sa političke" tačke gledišta razumljiva reakcija šefa francuske diplomatije na novinarsko pitanje o slučaju "Žuta kuća".

Doktorka Rada Trajković razume kolegu Kušnera
 

Trajkovićeva, koja je bila sa Bernarom Kušnerom u Gračanici u trenutku dok je novinaru Glasa Amerike odgovarao na pitanja o "Žutoj kući", kaže da je tom incidentu prethodio razgovor sa francuskim ministrom o ozbiljnim političkim temama i načinima kako unaprediti komunikaciju između Srba i Albanaca na Kosovu.

"Odjednom, kao grom iz vedra neba, dolazi pitanje u kome novinar kaže Kušneru da ga porodice kidnapovanih Srba optužuju da je učestvovao u trgovini organima. Njegovu reakciju sam razumela sa profesionalne, ali, moram da priznam, i sa političke strane... Za lekara je zaista teško da prihvati pitanje koje u sebi sadrži bilo kakvu optužbu ili sumnju da je učestovao u trgovini organima", rekla je Trajkovićeva.

 

Trajkovićeva je istovremeno ocenila da je pitanje novinara Glasa Amerike Budimira Ničića, upućeno Kušneru, samo dokaz više da "mediji u Srbiji teže senzacionalizmima i da su praktično jedva čekali da se nešto slično desi".

Trajkovićeva kaže da veruje da je Kušner upoznat sa slučajem "žute kuće", ali da ona lično nije osetila potrebu da mu na tu temu postavlja dodatna pitanja.

 

"On je bio u odlasku i to prosto nije bilo moguće", rekla je ona i dodala da je i sam Kušner jedan od onih Jevreja koji, kako je rekla, prema njenim saznanjima ni ne zna gde su grobovi njegovih najbližih.

Prva progovorila Karla del Ponte

Srpsko tužilaštvo za ratne zločine pokrenulo je istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, odnosno severu Albanije, gde se nalazi žuta kuća u kojoj su navodno uzimani organi otetih i kidnapovanih Srba i drugih stanovnika Kosmeta koji nisu Albanci. Bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte prva je tvrdnje o trgovini ljudskim organima iznela u javnost, u svojoj knjizi "Lov: ja i ratni zločinci", koju je objavila po odlasku sa dužnosti. Kušner je bio prvi šef Misije UN na Kosovu i Metohiji, od jula 1999. do januara 2001. godine.

Utorak 02.03.2010. 19:10
Ovde je jasno sve, ko hoce da vidi. Setimo se one knjige o Kusneru i njegovim ulogama u tyv. humanitarnim misijama, setimo se da je bio trojanski konj u izbornom stabu Segolen Roajal i pomogao veoma sumnjivoj izbornoj pobedi Sarkozija. Mi ovde znamo jedno da je projekat Velike Albanij e jedini zivi projekat koji su zapoceli nacisti 1941. proterivanjem 70.0000 srpskih porodica sa KiM, nastavio Tito i komunisti posle rata zabaranom povratka tih Srba na KiM. Ynamo i to da je Evropa osudila i nacisticku i komunisticku ideologiju, ali kod Kosova ui Metohije moze sve. Mnogo je pitanj a amalo odgovora. Stoga je razumljiva reakcika Her Kushnera na nonopitanje, jer nem aracionalnog odgovora a ruke su mu krvave do ramena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online