Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 10.08.2013.
10:02
Beta, RTS A

"Priština želi što manje Srba na izborima"

Predsednik građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ocenio je danas da će Priština učiniti sve kako bi što manje Srba izašlo na predstojeće lokalne izbore na Kosovu.

Priština sabotira izlazak Srba na izbore na Kosmetu: Oliver Ivanović
 

Ivanović, koji je i bivši državni sekretar za Kosovo i Metohiju, rekao je za Radio televiziju Srbije (RTS) da je cilj Prištine da se što više uspore procesi i potroši vreme do 3. septembra, kada je poslednji dan za pijavu političkih entiteta za izbore.

"Jedinstvena lista je besmislena"

Ivanović je ideju o izlasku na izbore sa jedinstvenom listom ocenio kao potpunu "političku besmislicu" i dodao da bi ona jedino ima smisla na izborima koji se održavaju južno od Ibra ili na parlamentarnim izborima.

"Na severu je devedest odsto srpsko stanovnisto. Jedinstvena lista je prilika da provučete nekakve polukadrove. Na osnovu izbora formiraće se Zajednica srpskih opština, i ako to budu politički kadrovi, uništićemo još jednu instituciju", kazao je Ivanović.

"Poenta je da se procesi što više uspore, da mi izgubimo vreme i kada se Hašim Tači (premijer Kosova) i Ivica Dačić (premijer Srbije) budu videli u Briselu 27. ili 28. avugsta i konačno dogovorili, ostaće malo vremena da se sve akcije izvedu. Čini se sve da što manje ljudi izađe na izbore", kazao je Ivanović.

Prema njegovim rečima, Priština se iz dva razloga odlučila da prihvati izbore - da javnosti neki potez Beograda predstavi kao priznanje, i da dobije publicitet u međunarodnoj zajednici.

Ivanović je ocenio da predstavnici četiri srpske opštine na severu Kosova neće promeniti stav o učešću na lokalnim izborima "pošto su predaleko otišli u odbijanju Prištine" i poručio Vladi Srbije da ne "obraća pažnu na njihove stavove".

On je ukazao da do građana na Kosovu dolazi vrlo malo inforamcija sa sastanaka predstavnika Vlade Srbije i predsednika opština i da bi se morala poslati jasnija poruka koju će svi razumeti.

"Kada Ivica Dačić i Aleksandar Vučić kažu: 'Moje partije će se pojaviti sa listima', to je onda poruka koju bi svi razumeli, građani i severno i južno od Ibra", rekao je
Ivanović.

Lokalni izbori na Kosovu zakazni su za 3. novembar.

POVEZANE VESTI

Subota 10.08.2013. 10:32
Kad ce vise ovaj golub prevrtac da se vrati kuci u Crnu Goru ?
Subota 10.08.2013. 16:35
Зато и чини све да им онемогући повратак! А у сарадњи са вама то јој успева! И докле ћеш више да манипулишеш са Србима на Космету? Вршите трговину и продају Косова преко њихових леђа, јер вам само они сметају да скроз предате Косово и Метохију терористима и њиховим (вашим) газдама у руке! Доћи ће вам крај, кад тад!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online