Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.08.2013.
16:42
Beta A

Izlazak na Izbore = priznanje Kosova

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić izjavio je danas da su predsednici opština sa severa Pokrajine spremni da se povuku i da Vlada umesto njih postavi privremena veća, jer je to, kako ocenjuju, manje zlo od izlaska Srba na novembarske izbore.

"Stav predsednika Opština sa severa Kosova i političkih predstavnika srpskog naroda, prema ovim izborima nije motivisan bilo kakvom borbom za vlast. Ovog trenutka ćemo se povući sa funkcija, neka Vlada imenuje opštinska privremena veća prema sastavu kakav odgovara Beogradu, jer je to manje zlo od učešća Srba na Tačijevim izborima", rekao je Ristić.

Slaviša Ristić

Ristić je naveo da Srbi na Kosovu a posebno oni na severu pokrajine ni po koju cenu ne treba da izađu na izbore koje organizuje Priština, jer bi na taj način priznali nezavisno Kosovo.

"Naša vlast u Beogradu, počev od predsednika, kunu se da nikada neće formalno priznati nezavisnost Kosova i oni to neće uraditi, jer niko to ne traži. Ali oni od naroda na Kosovu i Metohiji traže da i formalno prizna nezavisnost Kosova i to će se desiti kada budu učestvovali na izborima koje je raspisala Priština", kazao je on.

Komentarišući kašnjenje u isplati privremenih nadoknada i drugih davanja iz budžeta Srbije za građane na Kosovu, Ristić je rekao da Srbi, bez obzira da li će Beograd nastaviti finansiranje ili ne, neće priznati nezavisnost Kosova.

"U Zubinom Potoku, na primer, pre 40 godina bio je mali broj ljudi koji su radili u državnim preduzećima, ali su živeli u Srbiji. To želimo i sada i ako neko eventualno ima ideju da pokoleba Srbe i da ih natera da prihvate Tačija za predsednika u tome neće uspeti", rekao je Ristić.

Ristić je izrazio bojazan i da će Beograd biti ucenjen i pristati da Kosovu obezbedi pozivni broj.

POVEZANE VESTI

Petak 09.08.2013. 17:58
Izlazak na Izbore = priznanje Kosova i siptari nisu izlazili na izbore !!! jer nisu priznavali nasu vlast !!! srbi OPAMETITE SeeeeeeEEEEE !!!!!! Izlazak na Izbore = priznanje Kosova Izlazak na Izbore = priznanje Kosova Izlazak na Izbore = priznanje Kosova Izlazak na Izbore = priznanje Kosova Izlazak na Izbore = priznanje Kosova
Petak 09.08.2013. 17:28
...zlo je kad u kucu nama domacin, posle izgon Kraljevinu Jugoslavije, a zatim od kraljevinu srbije stvoriti republik, srbia je ostal bez lidera pa lutaju kao guske u maglu kad izgube vog vodica, medjutim,(ne zilazak na Tacijevi izbori)srbi iz 4 opstine jos uvek imaju sansu da zadrze svoje drzevlanstvo srbije i odbrane svoja vekovna ognjista.
Petak 09.08.2013. 18:00
Srbi u vecinskim opstinama organizovati izbore na isti dan kad i siptari sa svojim kandidatima i organizovati svoju skupstinu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online