Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 07.08.2013.
14:44
Beta A

Muftija: Ne zaboravite Boga

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić poručio je u bajramskoj poslanici vernicima da ne zaborave Boga, "kako im ne bi propali životni minuti".

Muftija Muhamed Jusufspahić
 

Dačić i Selaković čestitali praznik

"Neka dani Ramazanskog Bajrama donesu radost i napredak u vaše domove
i snagu za unapređenje temeljnih vrednosti našeg društva. Želim da
veliki praznik koji proslavljate posle svetog meseca posta, molitvi i
dobrih želja, svima donese mir, jedinstvo, sreću, poštovanje i
razumevanje u našoj Srbiji", navodi se u čestitki premijera
Dačića. I ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković čestitao je Ramazanski Bajram svim građanima Srbije islamske veroispovesti i poželeo im da praznične dane provedu u miru i toleranciji.

U beogradskoj Bajrakli dzamiji muftija je u ime Islamske zajednice Srbije vernicima poželo blagoslovene i srećne bajramske dane.

"To je naš blagi dan, blagdan, radovanje naše svemilosnom i samilosnom Bogu, jer Bog nam se radavao i obradovao nas milošću, oprostom, mirom svojim od paklenih nemira", poručio je muftija u poslanici.

Ramazanskom Bajramu, koji počinje večeras posle zalaska Sunca, prethodio je mesec posta, tokom koga su se muslimanski vernici uzdržavali tokom dana od jela i pića.

"Bog nam je dao post kao most ka sebi, da prozremo, nazremo i sazremo. Bogu kljanati se, jeste Bogom samim sklanjati se od greha zaborava i sebičenja", rekao je muftija srbijanski.

Bajram se obeležava četiri dana. U petak će u 14 časova ispred džamije biće organizovana Bajramska sofra.

Kosovski zvaničnici čestitali Bajram

Najviši zvaničnici Kosova čestitali su muslimanskim vernicima na Kosovu ramazanski Bajram. "Ramazanski Bajram je praznik koji dolazi posle Ramazana kojeg karakteriše žrtvovanje i solidarnost", navodi se u čestitki predsednice Atifete Jahjage.

Zukorlić: Ovo je Bajram pobede nesbičnosti

Muamer Zukorlić

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić poručio je uoči velikog
muslimanskog praznika, Ramazanskog bajrama da je "ovo Bajram pobede nesebičnosti i odgovornosti za sebe, svoju porodicu i zajednicu".

U bajramskoj poruci muftije Zukorlića stoji da su vernici, postom od mesec dana, postigli suštinski kvalitet duše, morala i uma.

"Čišćenjem imetka (Zekatom) i milostinjom (Sadekatul-fitrom) ostvaruje se potpuna dominacija ljudskosti pojedinca i zajednice. Svako ko je proveo Ramazan sa Kuranom, postom i zekatom zaslužio je punu radost Bajrama humanosti", naveo je muftija Zukorlić u poruci.

On je dodao i da se "samo na istini, pravdi i dobru može graditi jedinstvo svoje zajednice i doprinositi stabilnosti na Zemlji".

POVEZANE VESTI

Sreda 07.08.2013. 15:05
Nisam siguran kakav je to post kad preko dana ne jedes nista a nocu radis sta hoces......
Sreda 07.08.2013. 15:40
Muslimani poste tako sto se najedu, napiju I nadrndaju nocu a onda se danju foliraju I cekaju da im stomaci svare ono sto su citavu noc njopali. Nesmiju ni kap vode da popiju ali zato cim omrkne I upale se kandilji (svjetla) na djamijskim munarama (neki ih ozvu I minareti) onda rokaju do besvjesti jedu I piju za petoricu. Interesantan je odnos prema seksu u vrijeme posta. Kad je dan nesmiju ni da pomisle a zato kad padne noc mogu da se handre dok im ushi neotpadnu. Islam nepoznaje post u smislu posta koji postoji u Pravoslavlju. Sve u svemu to ti je jedna zajebancija koju neozbiljni ljudi smatraju religijom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online