Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 31.07.2013.
23:23
Beta A

RTS Đilasu: Bili smo isti i kada je DS bio na vlasti

Rukovodstvo Radiotelevizije Srbije (RTS) ocenilo je danas da su tvrdnje lidera Demokratske stranke (DS) Dragana Đilasa da su o neobjektivnom i neprofesionalnom izveštavanju javnog servisa "neskriven politički pritisak" na RTS.

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić i glavni i odgovorni urednik Informativnog programa Nenad Lj. Stefanović saopštili da su danas isti kriterijumi za uređivanje Dnevnika RTS kao i u vreme kada je DS bio na vlasti.

Dragan Đilas

Oni su u odgovoru Đilasu, pročitanom u TV-Dnevniku RTS, poručili da uprkos, kako su naveli, pritiscima, program RTS ostaje "brana primitivizmu, opsenarstvu, svim oblicima jednoumlja ili pokušajima da se rentira nečija minula veličina i značaj".

"Milioni građana svakog dana gledaju desetak naših informativnih emisija, čineći taj program tokom devet godina najgledanijim i, po oceni stručnjaka, najbližim važećim standardima javnog servisa. Isti kriterijumi za uređivanje Dnevnika, za isto gledalište, vredeli su i u vreme dok je Demokratska stranka bila na vlasti", saopštili su Tijanić i Stefanović.

Đilas je 28. jula je u pismu rukovodstvu RTS ukazao na "neprofesionalizam i neobjektivnost" u informisanju i ocenio da RTS ne daje dovoljno medijskog prostora najvećoj opozicionoj stranci, te javnost ne može da čuje i kritičko mišljenje.

Đilas je tada naveo da je "jasno da RTS nije više javni servis evropske, nego naprednjačke Srbije, Srbije diktature i jednoumlja".

"Ne dirajući u vaše pravo da politički ocenjujete Srbiju kao zemlju 'diktature i jednoumlja' - a valjda, ako je ta ocena tačna, ima u tom 'nedelu' i nešto vaše krivice i odgovornosti, opet niste u sukobu sa RTS-om, već sa mišljenjem i ocenama miliona gledalaca", odgovorili su Tijanić i Stefanović na pismo Đilasa.

"Nadamo se da će ovaj neskriveni politički pritisak na Javni servis učiniti vašu stranku (DS) značajnijom, efikasnijom i delotvornijom", piše u odgovoru Đilasu.

Tijanić i Stefanović su naveli da 10 godina nijedna aktivnost DS, "njenih frakcija ili bilo koje druge stranke", nije cenzurisana na programima RTS.

"Druge je prirode vaše verovanje da biste izgledali ubedljiviji i značajniji u ulozi alternative postojećoj vlasti, kad bismo sve što radite, na ekranu RTS-a, optički povećavali i umnožavali", pišu generalni direktor RTS i glavni i odgovorni urednik Informativnog programa.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.08.2013. 00:01
Ko o kome, RTS stalno o EU. Tako da se ista EU smucila i najvecim eurofanaticima. Sve u svemu, na toj televiziji cveta cvece js od baba Jule...
Četvrtak 01.08.2013. 00:24
Hajde Tijaniću ispričaj ti nama kako si to opstao od kako su došli naprednjaci. Bilo bi zanivljivo čuti. Pa ne obećaše li oni da će te smeniti? Njihova lažna obećanja, a iz aviona se vidi i da tvoja saopštenja imaju samo jedan cilj. Nego, dokle ćemo mi da plaćamo pretplatu za tv koju uzgred budi rečeno niti je imam, niti bih je gledala?
Četvrtak 01.08.2013. 08:28
Tako je ! Lazi,obmane, prevare uvlacenje u straznjicu i ovima i onima i onima pre njih.To je "objektivna RTS servis svih gradjana Srbije".Ne trba nam takav RTS koji je bio,sada je i bice javni servis neke stranke.U Grckoj je ugasena nacionalna televizija pa ne vidim da su bili zemljotresi,uragani,prirodne katastrofe i sve ostalo cime nas plase.Ugasiti jednom za uvek ovu ulizicku televiziju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online