Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 28.07.2013.
11:22
021.rs A

Pajtić: DS bi pobedila na vanrednim izborima

Aktuelna vlast u Novom Sadu nije napravila nikakav pomak napred i građani bi to kaznili na eventualnim vanrednim izborima, na kojima bi Demokratska stranka (DS) ponovo pobedila, izjavio je danas zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić.

Pajtić je u intervjuu za novosadski Radio 021 rekao da bi DS, ako bi se dogodilo da u Novom Sadu budu raspisani vanredni lokalni izbori, itekako bio spreman da izađe na njih i pobedi kao i na izborima 2012. godine.

"DS može i sutra da izađe na lokalne izbore u Novom Sadu. Podsećam da je DS pobedio i na prethodnim izborima. Mnogo je političkih i kvazipolitičkih subjekata koji su podelili upravljanje javnim preduzećima u gradu i upravi i najblaže rečeno se ponašaju nedomaćinski prema odgovornostima koje su preuzeli", ocenio je
Pajtić.

Siguran u pobedu DS-a: Bojan Pajtić

Prema njegovim rečima, posle vanrednih izbora DS bi i ovog puta ušla u koaliciju sa strankama koje su njeni tradicionalni partneri i programski su im bliske.

"Mislim da se vidi velika razlika u periodu u kom je ovaj korpus vodio grad od perioda u kom imamo nacionalne, a u nekim slučajevima i nacionalističke političke strukture koje se nalaze u gradu koji je po definiciji istorijski multietnički", rekao je Pajtić.

Dodao je da ova činjenica sama po sebi predstavlja problem za grad, zbog čega vidi veliku želju građana da se vlast promeni, jer građani ne primećuju nikakav pomak napred.

"Veliki revolt građana je izazvala činjenica da je nova skupštinska većina napravljena od stranaka koje su izgubile izbore, posebno iz razloga što velik deo vladajuće koalicije čine odbornici Romske demokratske stranke (RDS) za koje je Srpska napredna stranka (SNS) pre stupanja u koaliciju tražila da budu pohapšeni zbog navodne krađe glasova", rekao je Pajtić.

On je dodao je da takvih optužbi sada više nema i da je očito da SNS sada tih šest odsto glasova koje je dobila RDS smatra legitimnim, iako u Novom Sadu nema ni blizu šest odsto Roma, ni po jednom popisu. Pajtić je ocenio i da je nova lokalna vlast formirana na neprincipijelan način pošto su se u njoj našla tri odbornika sa
liste Lige socijaldemokrata Vojvodine i dva sa liste DS-a, jer je očito da birači ovih stranaka nisu glasali za SNS i vladajuću koaliciju.

Zamenik predsednika DS-a naveo je i da je Novi Sad danas možda najnebezbedniji grad u zemlji, s obzirom na broj pucnjava i incidenata koji se dešavaju, a ne preuzima se ništa da bi se nešto sprečilo ili rešilo.

"Očigledno je da je nasilje postalo matrica ponašanja u ovom gradu, jer se i preuzimanje nekih institucija, kao što je Luka Novi Sad, odigrava sa privatnim obezbeđenjima i ljudima koji se očigledno bave fizičkim preuzimanjem i čuvanjem objekata. Sve je to zajedno dovelo Novi Sad do neprepoznatljivosti", rekao je Pajtić.

U Novom Sadu su vlast najpre konstituisali LSV, DS i Socijalistička partija Srbije, ali je nekoliko meseci kasnije SNS privolela SPS da istupi iz vlasti i prikloni se grupaciji više stranaka i pokreta.

Novu većinu u Novom Sadu čine odbornici SNS-a, SPS-a, RDS-a, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove, Dveri i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO). Centrale stranaka ranije su isključile iz članstva sve odbornike
Dveri u Novom Sadu i jedinog odbornika NOPO.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.07.2013. 13:05
Loš lošeg kritikuje! Ima li dobrih?!
Nedelja 28.07.2013. 11:29
SNS je toliko katastrofalan, da se ČAK i DS usudjuje da ih kritikuju i zovu na crtu ! Bože sačuvaj moj narod !
Nedelja 28.07.2013. 19:34
Pajtic pajac !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online