Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 27.07.2013.
20:46
Beta A

Šiptarski trikovi ne bi prošli ni u Bloku 45

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić optužio je vlasti Kosova da "trikovima" pokušavaju da izmene postignute sporazume i dodao da Beograd na to neće pristati.

Priština htela da promeni etničku strukturu u srpskim opštinama na Kosovu, Vlada Srbije to ne dozvoljava: Aleksandar Vučić
 

"Na mala vrata su pokušali trik koji ne znam gde može da prođe. Ja sam odrastao u Bloku 45, tamo to ne može da prođe", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, govoreći o tome kako je Priština pokušala da izmeni deo sporazuma o sudovima na severu Kosova.


Prema njegovim rečima, vlasti Kosova su pokušale da izdejstvuju da severna Kosovska Mitrovica dobije Osnovni sud koji će imati svoje grane u četiri severne kosovske opštine i tri opštine južno od Ibra (Južnu Mitrovicu, Vučitrn i Srbica), a suština takvog predloga je, kako je istakao Vučić, promena etničke strukture u srpskim opštinama.


"Suština je u tome da bi u Severnoj Mitrovici u tom slučaju bilo zaposleno 85 odsto Alabanaca, odnosno 15 odsto Srba i na takav način bi oni menjali etničku skrutkuru. Ne znam kako misle time da se bave, bio sam šokiran da su to pokušali", rekao je Vučić i naglasio da na takve predloge ova Vlada nikada neće pristati.


Preko Valoče preuzimaju sve

On je rekao da će trafostanica Valoča biti ključno pitanje u toku tehničkih pregovora u Briselu u oblasti energetike, pošto preuzimanjem te trafostanice Priština zapravo želi da preuzme ceo elektro-energetski sistem na severu Kosova.
 

Ništa od HC Gazivode

Prema Vučićevim rečima, tokom pregovora se odustalo od hidrocentrale Gazivode, pošto nema osnova da ona pripadne Albancima, jer je jedna trećina akumulacije u centralnoj Srbiji, a dve trećine u Zubinom potoku.

"U Valoči ima devet zaposlenih i oni hoće da to svedu na priču da hoće da preuzmu tih devet zaposlenih. Ali nije to suština, preuzimanjem Valoče, oni nastoje da preuzmu ceo elektro-energetski sistem na severu Kosova, jer sve što ide iz Gazivode i centralne Srbije ide preko trafostanice Valoča", objasnio je on.


Vučić je naveo da je srpski pregovarčki tim bio fer i da je za rešavanje pitanja Valoče ponudio osnivanje novog preduzeća ili neke kompanije u mešovitom vlasništvu.


"Nije bilo razumevanja, ali mislim da će se po tom pitanju, kao i po pitanju telekomunikacija - bar koda i jedinstvenog pozivnog broja, moći postići kompromis. Optimista sam," istakao je Vučić.


Sledeća runda tehničkih razgovora u Briselu na kojoj će se razgovarati o telekomunikacijama i energetici, zakazana je za 8. avgust.

POVEZANE VESTI

Subota 27.07.2013. 20:53
Vishe sam nego siguran da ce ova vlada pored ustupaka koje su napravili Siptarima i Amerikancima biti izvarani i na kraju cemo opet ratovati sa njima, ali nadam se potpomognuti Rusijom!
Subota 27.07.2013. 22:42
Kakvo podcjenjivanje bloka 45..., pa tamo nebi prošla ni jedna glupost, koju si ti napravio, od kako si uzeo vlast, a da ne pričamo o nekakvom sporazumu sa šiptarima i slijepom vjerovanju zapadnim moćnicima !
Subota 27.07.2013. 22:47
...srbija je sa sitarima u rat jos iz vreme 1941, a vi ste im poverovalo da ce biti fer prema srbiju i srbima na KiM...vi ste(bre)goriji od njih, jer ste radi Ey prodali srbsku rodnu grudu...samo da srbija prizna kosova, mozda i (folirate) ulazak u Ey.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online