Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 27.07.2013.
14:02
N. S. Preradović - Vesti A

Blickrig Željka Mitrovića

Na medijskom nebu Srbije sevaju žestoke varnice. Poslednje su zaiskrile kada je TV Pink krenuo u obračun sa "Blicom" i njegovim glavnim urednikom Veselinom Simonovićem, što je, kako se ocenjuje, nedopustivo za televiziju sa nacionalnom frekvencijom.

Željko Mitrović krenuo u novi "rat", ovaj put protiv "Blica" i Veselina Simonovića
 

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) zbog toga traži izjašnjenje Republičke radiodifuzne agencije (RRA) o uređivačkoj politici TV Pink, čiji je vlasnik Željko Mitrović.


Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a za "Vesti" kaže da je sada lopta u dvorištu RRA.
- Nedopustivo je ponašanje TV Pink koja je u svojoj centralnoj informativnoj emisiji objavila niz najprimitivnijih uvreda na račun glavnog urednika "Blica" i tog dnevnog lista - kaže Obradović. Televizija Pink je objavila zahtev izvesne Fejsbuk grupe koja predlaže da se "Blic" preimenuje u "smrdljive novine".

Obradović kaže da je Mitrović već koristio svoju televiziju na sličan način prilikom kampanja vođenih protiv profesora Čedomira Čupića, kao i predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa, ali i nekih susednih država, ne poštujući minimum profesionalnih obaveza koje ima kao nacionalni emiter. Verbalni obračun sa Đilasom u kome ga je Mitrović sa ekrana svoje televizije danima zasipao novim optužbama i "presudama", trajao je danima.


Ekonomista i konsultant za strana ulaganja Milan Kovačević smatra da vlasnik TV Pinka nikako ne bi smeo da svoje sukobe sa drugim akterima javne scene iznosi na svojoj televiziji.


- U većini normalno uređenih zemalja za to postoje sankcije, kaže Kovačević i podseća da je Željko Mitrović to činio i ranije kada je u pitanju bio njegov poslovni intres.


On podseća da u Srbiji često dolazi do sličnih zloupotreba jer mediji nisu zakonski regulisani a često se ne zna ko im je u stvari pravi vlasnik.

POVEZANE VESTI

Subota 27.07.2013. 14:37
Od SKPJ,SPS-a,JUL-a,DS-a pa do SNS-a.Ko je isao ovim putem,garant je uspeo u zivotu...
Subota 27.07.2013. 14:53
NUNS i Blic je financiran od istih financijera pa je normalno da sebi jedni drugima čuvaju leđa!
Subota 27.07.2013. 16:38
Olop na ološ došlo vreme, samo još onu televizija hašima tačija b92 nesme niko, bogami krupan je tamo narko kapital... Eneo i orden onom narko profiteru dodeli toma diploma...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online