Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 25.07.2013.
17:03
Beta A

Novac za Miškovićevo jemstvo uzet iz Delte

Čitava suma uplaćena za jemstvo da se predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković brani sa slobode, prikupljena je iz operatovnog poslovanja te firme u Srbiji, izjavio je izvršni potpredsednik Delte za operativne poslove Dejan Jeremić.

Predsednik Delta holdinga Miroslav Mišković
 

Na konferenciji za novinare kojoj je prisustvovao i Miroslav Mišković, Jeremić je rekao da je 1,36 milijardi dinara, koliko je za jemstvo uplaćeno u državni budžet, iz poslovanja Delta agrara, Distribucije, Delta sporta, a taj novac je obezbeđen naplatom
potraživanja i optimalizacijom zaliha.

Potpredsednik Delta holdinga je istakao da u jemstvu "nema novca sa Kipra ili bilo koje druge destinacije u svetu" i dodao da je "komlpiment za tu kompaniji što je jemstvo od 12 miliona evra obezbedila u roku od 72 sata".

Na pitanje kako je Delta fincionisala dok je Mišković bio u pritvoru, Jeremić je rekao da nije bilo lako i naglasio da je uprava svake sedmice išla u posetu Miškoviću.

Odgovarajući na pitanje kako uprava Delte može da ide u posetu u pritvoru kad je to dozvoljeno samo advokatima i porodici, Jeremić je rekao "pa preko advokata".

Jeremić je kazao da za sedam meseci, koliko je Mišković bio u pritvoru, ni jedan poslovni parntner, među kojima su najpoznatrije svetske kompanije, kao što je Najki, Mars, BMV, ne samo da nije prekinuo saradnju, već je izrazio razumevanje za okolnosti u kojima je ta firma.

Delta holding je danas objavio da je u prvoj polovini ove godine imao prihod od 33,15 milijardi dinara, odnosno 296 milona evra. Jeremić je rekao da je to za 10 odsto manje od plana, a za 5,6 odsto je manje nego u prvom polugodištu prošle godine.

Izrazio je uverenje da će se ostvariti plan za ovu godinu od 701 milion evra prihoda jer su, rezutati u drugoj polovini godine uvek za 10 do 15 odsto bolji nego u prvoj polovini godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.07.2013. 19:01
Očigledno je Mišković bio povlašćeni zatvorenik, kao što je pre toga bio povlašćeni "privrednik".
Četvrtak 25.07.2013. 17:15
''Delta holding je danas objavio da je u prvoj polovini ove godine imao prihod od 33,15 milijardi dinara, odnosno 296 milona evra.'' Па све је јасно, што не би дали то мало пара да га пусте :) Човек бар има своје раднике које плаћа да би издржавали породицу, више људи он има запослених него Николић који је обећао да ће запошљавати ГРРРРРРРРР бла бла. Ајде што није запослио људе већ их отпушта. Мишковић није једини проблем, проблем је што Николић парча Србију а вама незналицама убацује тему ''Мишковић'' да разглабате о њему, као да пречих ствари нема.
Četvrtak 25.07.2013. 17:44
Само у овом тексту има неколико елемената на основу којих, у најмању руку, би требала да се огласи Пореска управа на челу са словенцем Симичем? УОПШТЕ није битно ОДАКЛЕ је прикупљено тих фамозних 12 миља... НЕГО на ОСНОВУ чега је уплаћено ? Коју функцију има Мишковић у Делти ? Да ли само акционар, власник, овлашћено лице или све то ? Свака од ових функција са собом носи одређена "правила" која не смеју да се крше ? Овај потпредседник наводи приходе за 6 месеци, вероватно алудирајући да је од тога било средстава за кауцију ? Заборавља на расходе и на евентуални резултат - добит или губитак... ? Ако је и било добити и ако је из тих средстава исплаћено, ДА ЛИ је плаћен ПОРЕЗ на добит ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online