Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 25.07.2013.
13:04
B. Đokić - Vesti A

Može li Mišković da pobegne?

Nakon puštanja Miroslava Miškovića (68), vlasnika kompanije Delta iz pritvora u beogradskom Centralnom zatvoru, u javnosti se pojavila sumnja da bi umesto da se brani sa slobode, Mišković mogao da iskoristi priliku da pobegne iz Srbije i tako izbegne dugotrajni sudski proces.

Platio slobodu: Miroslav Mišković
 

Njemu je pre puštanja iz pritvora oduzet pasoš, ali mu je ostavljena lična karta. Ukoliko želi, on uz pomoć lične karte može da pređe granicu sa BiH, Crnom Gorom ili Makedonijom, sa kojima Srbija ima dogovor da njihovi državljani prelaze granicu samo uz pomoć lične karte. Međutim, kako nezvanično saznajemo u policiji, ovakva mogućnost je malo verovatna.

Teror zamenika

Odmah po puštanju iz pritvora, Mišković je otišao da vidi unuku koja se rodila dok je bio u pritvoru. Kako nezvanično saznajemo u Delti i njegovi radnici su jedva čekali slobodu za "šefa", jer su zamenici koji su rukovodili firmom bili izuzetno strogi prema zaposlenima, verovatno da bi Miškoviću dokazali da "drže sve u svojim rukama".

- Ukoliko se odluči na bekstvo, Mišković može da pokuša da pređe granicu sa ličnom kartom, ali je malo verovatno da ga ne prepoznaju graničari, jer je njegov izgled opšte poznat. Takođe, da ilegalno pređe granicu je malo verovatno, ali ipak ostaje kao mogućnost - kaže izvor "Vesti".


Dušica Spasić, portparolka Višeg suda u Beogradu kaže da se država "obezbedila" da Mišković ne pobegne iz zemlje.


- Njemu je oduzet pasoš. Sme samo da se kreće po teritoriji Beograda, ako hoće u drugi grad u Srbiji ili u drugu zemlju, mora da traži odobrenje suda. Ukoliko prekrši bilo koji od tih uslova, on se vraća u pritvor, a jemstvo od 12 miliona evra pripašće budžetu Srbije - objašnjava Ristićeva.


Po svemu sudeći, Mišković će u Srbiji voditi dugotrajan sudski proces, koji se kada su u pitanju slučajevi privrednog kriminala, dugi i po deset godina. Verovatno će tu tražiti šansu da se eventualnom promenom vlasti i dolaskom njemu "bliskih" političkih partija, oslobodi optužbi da je sa sinom Markom i Milom Đuraškovićem oštetio putarska preduzeća u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.07.2013. 13:51
Eto, već je pobegao zakonu! "Para vrti gde burgija neće"!
Četvrtak 25.07.2013. 21:51
Umro od smeha, kad je procitao naslov...
Četvrtak 25.07.2013. 21:49
vidi sto mu strob šiba po naocarima...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online