Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 24.07.2013.
10:29 >> 12:39h
Beta A

"Izbori na KiM bitni za suživot sa Abancima, da ih ne oteramo u Albaniju"

Srbi sa severa Kosova još ne znaju da li će izaći na kosovske izbore 3. novembra. Tim povodom, predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM "savetuje" da na te lokalne izbore treba gledati dugoročnije "da bi se izgradila osnova za suživot Srba i Albanaca".

Moramo da izgradimo čvrstu osnovu za budući zajednički život. Ne može Rusija da rešava naše probleme: Drecun
 

"Mi moramo da izgradimo čvrstu osnovu za budući zajednički život, a da izbegnemo opasnost da te Albance, koje smatramo našim državljanima, oteramo u naručje Tirane i da sprečimo postepeno ujedinjenje Kosova i Albanije", rekao je Milovan Drecun na TV Pink.

On je kazao da će "kosovski problem" isključivo rešavati Srbi i Albanci, a dodao je da na procese na Kosovu ne utiču Rusija i Ujedinjene nacije, nego SAD, Evropska unija i NATO.

* Vulin: Srbi će izaći na izbore na KiM

* Ivanović: Srbi da bojkotuju izbore na KiM

"Moramo da razgovaramo, a ne da se sučeljavamo i sa Vašingtonom, i sa Briselom, a prvenstveno sa Albancima koji žive na Kosovu i Metohiji", kazao je Drecun, poslanik Srpske napredne stranke.

Drecun je dodao da Rusija ne može da rešava problem Kosova umesto Srbije jer "niti ima kapacitet, niti može tome da se posveti".

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski smatra da Srbi na Kosovu treba da izađu na izbore sa jedinstvenom listom.
 

Vladajuća koalicija očekuje dogovor o učešću na izborima

Poslanici vladajuće koalicije izrazili su očekivanje da će današnji pregovori Beograda i Prištine u Briselu imati pozitivan ishod i pozvali Srbe sa severa Kosova da izađu na lokalne izbore sa jedinstvenom izbornom listom.

Poslanik partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Moma Čolaković je izrazio nadu da će u narednom periodu biti postignut dogovor državnog vrha sa Srbima na Kosovu oko izlaska na izbore zakazane za 3. novembar.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Ivan Bauer kazao je da ima utisak da veliki broj Srba shvata da treba da izađu na izbore ujedinjeni, da bi lokalna vlast na severu Kosova bila legitimna.

"I ova vlast je legitimna, ali je problem što je priznajemo samo mi i oni. Treba da je prizna cela Evropa", kazao je Bauer.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.07.2013. 10:31
1. Како "нису још одлучили" кад су јасно и гласно рекли да их то НЕ ЗАНИМА ? 2. "Drecun je dodao da Rusija ne može da rešava problem Kosova umesto Srbije jer "niti ima kapacitet, niti može tome da se posveti". " ??? - ниси тако причао у предизборној кампањи ?
Sreda 24.07.2013. 10:36
Овој власти сметамо ми са севера Космета највише. Смета им то што не могу на миру да им предају територију која је од вајкада наша. Нећемо на изборе.
Sreda 24.07.2013. 10:52
Неспособни политичари су гори од издајника!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online