Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 20.07.2013.
21:05
Beta A

LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro se usprotivila privatizaciji Luke Novi Sad i poručila da treba sprečiti da se u Novom Sadu dogodi sve što se dogodilo sa Lukom Beograd i eventualnom promenom namene zemljišta koje luci pripada.

"Govorili smo i ponavljamo da je Luka strateški važno čvorište za razvoj grada i Vojvodine, jer se na tom mestu ukrštaju evropski rečni, drumski i železnički koridori", naveo je novosadski odbor LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da su u martu 2009. godine sve odborničke grupe u Skupštini grada Novog Sada izdale zajedničko saopštenje kojim je zatraženo da se Luka Novi Sad izuzme iz privatizacije. Tada je zatraženo i da se Luka poveri na upravljanje gradu i pokrajini, ne samo zbog svoje delatnosti, već i zbog oko 24 hektara građevinskog zemljišta koje je izuzetno važno za privredu grada i njegov budući razvoj.

Lider LSV Nenad Čanak

"Ako neko hoće da kaže da cilj preuzimanja Luke nije njena privatizacija, neka onda objasni zašto je bilo potrebno da preduzeće koje je dobro poslovalo i bilo profitabilno preuzme – hirurg", naveo je LSV.

LSV je dodao da mu je jedino stalo da se Luka ne privatizuje i da ostane na upravljanju gradu i Vojvodini, umesto da je republička vlast nekome pokloni za sitan novac, kao što je bio slučaj sa Naftnom industrijom Srbije.

Ta stranka je zatražila i da nadležni državni organi jasno saopšte ko stoji iza pretnji direktoru Slobodne carinske zone i da li je možda u njihovoj pozadini želja da se i ona privatizuje.

"Ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bi Grad trebalo da pristane da se odrekne vlasništva u njoj", piše u saopštenju za javnost.

Visoki funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Milovančev, hirurg po profesiji, koga je Vlada Srbije ovlastila da upravlja Lukom Novi Sad, ušao je u sredu sa pripadnicima privatnog obezbeđenja u kancelariju direktora Milenka Milivojevića, odakle su ga izbacili i promenili brave.

Smenjeni direktor je tada rekao da je razočaran što je gradska vlast na ovaj način odlučila da preuzme rukovođenje jednom od najprofitabilnijih novosadskih firmi i ocenio da je po sredi "nasilje nad pravom i pravdom". Vlada Vojvodine u sredu je predložila Vladi Srbije da otkaže vanrednu Skupštinu akcionara u Luci Novi Sad, jer nije zakazana u skladu sa osnivačkim aktima.

Vlada Vojvodine, koja je vlasnica trećine Luke Novi Sad, saopštila je da je u slučaju preuzimanja prekršen Ugovor o izmenama i dopunama osnivačkog akta preduzeća, koji predviđa da Nadzorni odbor ima pet članova koje bira Skupština akcionara na predlog Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Novog Sada.


Direktoru Slobodne carinske zone u Novom Sadu Srđanu Egiću u četvrtak uveče upućene su pretnje smrću.

Subota 20.07.2013. 21:15
Prasence moje malo... mada...ima tesku konkurenciju...stize ga dacic....
Subota 20.07.2013. 21:36
Protivi se zato jer nema više mućki nema više malverzacija nema više finansiranja LSV nema više finansiranja DS nema više para za Čanka Pjtića Kostreša Kasu............
Subota 20.07.2013. 22:19
ali su zat sdusno prodali luku beograd kada su bili na vlasti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online