Utorak 25. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Petak 19.07.2013.
21:02
Beta A

Veličković: Policija ne diskriminiše Albance sa KiM

Nije tačno da policija u Bujanovcu diskriminiše Albance sa Kosova tako što im ne odobrava zahteve za boravište, izjavio je danas u Bujanovcu Komandir policijske stanice u tom gradu Dragan Veličković.

On je naveo da se po svim zahtevima za promenu mesta boravišta za osobe sa Kosova, među kojima ima i Srba i Roma, postupa prema zakonu. Veličković je na sednici opštinskog Saveta za bezbednost, izjavio da je u 2012. godini od građana sa Kosova podneto 150 zahteva za boravište u Bujanovcu od čega je stotinu rešeno pozitivno i to 50 zahteva Albanaca, 40 Srba i 10 Roma.

Foto: Ilustracija

Prema njegovim rečima u 2013. godini sa Kosova je podneto još 70 zahteva za boravište u Bujanovcu, od čega je polovina rešena pozitivno.

"Najbrojniji razlozi za promenu boravišta sa prostora Kosova i Metohije na teritoriju opštine Bujanovac, u 2012.godini su bili sklapanje braka - 47, dok je 15-tak zahteva bilo sa obrazloženjem spajanje sa porodicom", kazao je Veličković, dodajući da je slična situacija i u ovoj godini.

Prema njegovim rečima za veliki broj osoba sa Kosova i Metohije, čiji su zahtevi za boravište odbijeni, utvrđeno je da su takve zahteve podneli, a da nemaju stvarno boravište u opštini Bujanovac. U pokušajima da dođu do srpskih dokumenata putem boravišta, naveo je Veličković, policija je otkrila i fiktivna venčanja, pa je tako za jednog žitelja Velikog Trnovca utvrđeno da ima tri žene, sa kojima je sklapao fiktivne brakove.

"Policijska stanica Bujanovac ima 280 policajaca od čega su 110 Albanci, dok u komandnom lancu desetak Albanaca radi na različitim nivoima, od komandira odeljenja od vođa smene i zaposlenih na upravnim poslovima", rekao je Veličković odgovarajući na još jedno pitanje koje mu je uputila SO Bujanovac.

Odgovarajući na pitanje o izdavanju dokumentima Albancima čija imena često nisu pravilno napisana Veličković je naveo da policija nije za to odgovorna i da se dokumenta, pasoši i lične karte, izdaju na osnovu izvoda iz matičnih knjiga rođenih ili venčanih, odnosno da policija koristi imena onako kako su tamo napisana.

Savet za bezbednost i prevenciju kriminaliteta formirala je Skupština opštine Bujanovac, kao svoje telo pre sedam godina, a na njegovom čelu se po službenoj dužnosti nalazi predsednik SO Bujanovac, što je u ovom mandatu Jonuz Musliu, lider Pokreta za demokratski progres.

POVEZANE VESTI

Petak 19.07.2013. 22:13
Pomazu kosovskim snagama... daleko ima da se dogura sa ovima na vlasti... i onda se setim...kada je ja mislim Vucic rekao ''nasi naslednici, nasa deca ce biti ponosna na nase akcije!''
Petak 19.07.2013. 22:23
Ovi naši kao da su poludjeli, prokljucale su im vrane i ono malo mozga ! Pa oni šiptarima sa KiM, koji je postao država daju boravak i srbijanske papire ! Znači da su nam malo teritorije oteli, traže još, uz blagoslov naših političkih junaka !
Subota 20.07.2013. 01:10
rak se siri dalje umesto d aje rak zaustavljen bar na ibru , rak se siri uzom srbijom...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online