Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 18.07.2013.
10:10
Beta A

Gorile izbacile direktora Luke Novi Sad iz firme

Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Milovančev, koga je Vlada Srbije ovlastila da upravlja Lukom Novi Sad, ušao je sa pripadnicima privatnog obezbeđenja u kancelariju direktora tog preduzeća Milenka Milivojevića, odakle su ga izbacili i promenili brave, objavio je Radio 021.

Ovde potpis

Milivojević je za 021 rekao da je samostalno napustio kancelariju, zajedno sa svim radnicima, koji će danas stupiti u generalni štrajk.

"Došli su juče i rekli mi da im predam vlast nad firmom. Ja sam im objasnio da Luka nije moja, i da nemaju šta da preuzmu, jer firma ne pripada ni meni, a ni njima. Tada sam primetio da iza Milovančeva stoji bar tridesetak 'gorila'. Nakon toga sam se spakovao i dostojanstveno izašao iz kancelarije, a za mnom i svi zaposleni", kazao je Milivojević.

Dodao je da je razočaran što je gradska vlast na ovaj način odlučila da preuzme rukovođenje jednom od najprofitabilnijih novosadskih firmi i ocenio da je po sredi "nasilje nad pravom i pravdom".

Prema Milivojevićevim rečima, radnici Luke ne žele novo rukovodstvo, i neće se vraćati na posao dok god oni vode preduzeće.

Milivojević je rekao da štrajk lučkih radnika nije bezazlena stvar i opomenuo republičku vlast da će država svakim danom gubiti po tri miliona evra, jer Luka Novi Sad ne radi.

Vlada Vojvodine juče je predložila Vladi Srbije da otkaže vanrednu Skupštinu akcionara u Luci Novi Sad, jer nije zakazana u skladu sa osnivačkim aktima. Kako se navodi, prekršen je Ugovor o izmenama i dopunama osnivačkog akta Luke Novi Sad, koji predviđa da Upravni odbor, odnosno Nadzorni odbor, ima pet članova koje bira Skupština akcionara na predlog Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

Dodaje se da je Vlada Srbije zaključkom od 20. maja 2013. predložila imenovanje sedam članova Nadzornog odbora, dok je AP Vojvodini uskraćeno pravo da imenuje svoje predstavnike u Upravnom, odnosno Nadzornom odboru Luke Novi Sad.

Vlada Srbije odlučila se za hitno sprovođenje zaključka tadašnjeg Izvršnog veća Vojvodine od 17. decembra 2008. na osnovu koga je Luka Novi Sad zadužena da u što kraćem roku, u saradnji sa Agencijom za privatizaciju i Fakultetom tehničkih nauka Novi Sad, preuzme neophodne aktivnosti na organizacionoj i statusnoj transformaciji tog preduzeća.

Inicijative za prodaju Luke Novi Sad iskazane u ranijem periodu, zaustavljene su intervencijom pokrajinskih organa, zahvaljujući čemu je novosadska luka ostala u povoljnijem statusu u odnosu na ostale međunarodne luke u Srbiji, piše u saopštenju.

Ministarstvo saobraćaja Srbije saopštilo je krajem juna da je francuska firma CFNR zainteresovana za učešće u gradnji luka u Novom Sadu i Apatinu. Kako je najavljeno, za Luku Novi Sad će najverovatnije biti raspisan tender za odabir privatnog partnera, s tim što je potrebno modernizovati postojeću luku i uložiti između pet i deset miliona evra.

Od 10 međunarodnih luka u Srbiji osam je privatizovano, a preostale državne luke nalaze se u Apatinu i Novom Sadu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.07.2013. 11:56
klasicna govna ...... mrzim vlast i novu i prethodnu .... ali ne krivim njih nego ovaj glupi narod koji ne zna da im pokaze kako izvodi na trg
Četvrtak 18.07.2013. 13:36
Mislim da nije u pitanju prodaja već rasprodaja! Kao i do sada. Ovo mesto je zlata vredno, ali će neko da ga kupi za obične kamenčiće!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online