Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 16.07.2013.
13:01
Beta A

Knežević: Neki ćete da budete smenjeni, a neki ćemo da ostanemo

Sećate li se reči iz filma o Crnom Gruji: “Vodim vas u rat da se bijete. Neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo“... E pa slično razmišljaju i neki ministri u sadašnjoj Vladi Srbije, a povodom predstojeće rekonstrukcije iste. Na primer, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević rekao je u utorak da nije zadvoljan radom nekih svojih saradnika i dodao da će njihove smene biti predmet rekonstrukcije. Od samokritike, istakao je da je on “dao sve od sebe“ (baš se samokritikovao, zar ne?).

Promenio bi mnogo toga: Goran Knežević
 

Knežević je, naime, za Radioteleviziju Srbije (RTS) rekao da je on pružio "sve od sebe" i da nije važno ko će dobiti funkciju ministra, već da je "važno da Srbija ide napred" (a verovatno misleći u sebi - dok god je on ministar).


On je rekao da bi dosta toga promenio, a posebno neke svoje saradnike.


"Promenio bih dosta toga - od izbora nekih saradnika, do bržeg i efikasniejg rada u nekim sektorima, jer u okviru ministarstva poljoprivrede imate osam uprava i direkcija. Neki nisu ispunili svoje zadatke i ono što smo očekivali od njih, i to će biti predmet rekonstrukcije", kazao je Knežević.


On je ponovio da Srpska napredna stranka od svojih koalicionih partnera očekuje da i oni promene svoje kadrove, pošto je to u interesu zemlje i građana.


“Imam indicija ko je krao žito“

Ministar je rekao i da on ima indicija ko je odgovoran za krađu 80.000 tona pšenice i kukuruza iz robnih rezervi.


"Lanac odgovrnosti je vrlo širok, ja imam određene sumnje i indicije, ali to će dokazati istražni organi. Nemoguće je da se prosto u okviru same kontrole u 26 skladišta rade transakcije sa robom, to je nemoguće. To je moglo da se radi sa dozvolom i treba ispitati ko je dao tu dozvolu", istakao je Knežević


On je naveo da očekuje da će u tom slučaju pojaviti novi i veći problemi, osim gubitka žita i pšenice.


"Skladištari su se između sebe dogovarali i određene količine žita i kukuruza prenosili jedni drugima kako je dolazila kontrola. Bilo je i smešnih sitaucija, donosili su merdevine da bi izbegli kontrolu", rekao je Knežević.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.07.2013. 13:44
Baš si se naradio i nasekirao, posebno oko afla toksina, a koji su ti rezultati rada, možda to što je dozvoljena granica aflatoksina pomerena naviše!?
Utorak 16.07.2013. 14:01
Ne može da se kaže, da nije "dao sve od sebe"... Svojski se trudio da ne korisiti "mimiku" zorana đinđića, pokojnog mu kuma, i da, što je moguće više, imitira novog gazdu, picoustog izgleda...
Utorak 16.07.2013. 15:42
Uzmite se pod ruke i terajte se svi u ............u !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online