Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 15.07.2013.
11:11
Beta A

Vučić: Do kraja godine biće rešene sporne privatizacije

Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je do sada u okviru istraga 24 sporne privatizacije procesuirano 115 osoba koje se sumnjiče da su oštetili budzet za oko 80 milijardi dinara.

Vučić je najavio da će do kraja godine biti rešeni svi sporni predmeti na koje je ukazala i EU.

Aleksandar Vučić

"Tek nam predstoje sudski postupci, ali ja mislim da i ovo dovoljno govori o razmerama problema sa kojima smo se suočili. Do kraja godine će svi predmeti biti završeni, a ja se bojim da će cifra na kraju biti znatno uvećana", rekao je Vučić prilikom predstavljanja Akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Prvi potpredsednik vlade je rekao da je Srbija sprovela sistemsku borbu protiv korupcije koja je neselektivna i da to sada svi jasno vide. Vučić je istakao da je ponosan što Strategija za borbu protiv korupcije nije ostala samo slovo na papiru i što se nije čekalo mesecima i godinama na donošenje Akcionog plana.

"Borba protiv korupcije je najveći test za vladu, najveći problem. Zemlja u kojoj postoji nulta tolerancija protiv korupcije je ideal, ali i cilj, to je nešto čemu težimo", kazao je Vučić.

Ministar pravde Nikola Selaković kazao je da je akcioni plan realan i da je napravljen tako da svako poglavlje ima jasne odgovore na pitanja ko, šta, kako i kada treba da radi da bi borba protiv korupcije bila uspešna.

"To je prvi put da imamo akcioni plan da je predlagač Ministarstvo, a da ne ostavlja prostor za nedomicu kako će doći do nečega", kazao je Selaković.

Ministar je rekao da je na planu radilo 150 organizacija i institucija. Akcionim planom se detaljno razraduje borba protiv korupcije u oblasti politike, javnih finansija, privatizacije, pravosuđa, policije, prostronog planiranja i izgradnje, obrazovanja, sporta, zdravstva i medija.

Akcioni plan je sadrži definisane ciljeve, mere koje treba preduzeti, rokove, kao i potrebna sredstva za sprovođenje. Tako je, na primer, predviđeno da se izmeni zakon o finansiranju stranka u roku od šest meseci, kao i zakon o Državnoj revizorskoj instituciji kako bi se revizijom obuhvatile i političke stranke.

Planira se izmena Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije u roku od godinu dana kako bi se regulisalo poslovanje u sukobu interesa i kako bi se proširio krug onih koji su dužni da dostavljaju izveštaje o imovini.

Srbija je prema indeksu korupcije organizacije Transparensi internešenal rangirana na 80. mestu od ukupno 176 država i ima 39 od mogućih 100 poena.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.07.2013. 11:40
У врањској „Елекродистрибуцији“ кажу да село има 1.492 регистрована струјомера. Подвлаче – регистрована, јер је село српски рекордер по дугу купаца за струју и крађи струје. “Сваки регистровани купац у Трновцу просечно је дужан за струју 100.000 динара. Нико не зна колико има нерегистрованих корисника. Знамо, међутим, да они месечно украду две трећине укупно потрошене струје”!!??? A Bagra vladajuca iskljucuje Srbima Sreuju kad imaju cak male Dugove!!Eto draga Braco i Sestre kakva je ova Bagra!!
Ponedeljak 15.07.2013. 11:35
Албанци су бојкотовали последњи попис становништва. Оне 2002. године село је имало 6.762 становника, плус они који раде у иностранству. Трновац је по много чему специфичан. Људи углавном избегавају сусрете и разговоре са Србима. О фотографисању нема ни говора.Шетати колима по селу, посебно са београдским таблицама, није баш упутно.У селу се на прсте једне руке могу избројити они који имају два ара обрадиве земље. Ипак, Трновчани много боље живе него други Албанци. Питамо: од чега? Одговор гласи: од свачега, али углавном од трговине.
Ponedeljak 15.07.2013. 11:38
У овом чисто албанском селу је и Црква Св. цара Константина и царице Јелене. Срби тамо долазе само једанпут годишње – 3. јуна, када се окупи стотинак потомака оних који су тамо некада живели.Велики Трновац је родно место Ридвана Ћазимија – познатијег као команданта Лешија, формацијски другог команданта некадашње Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца (ОВПМБ), који је убијен 24. маја 2001. године.Следеће године у селу му је откривен импозантни споменик на којем се од тада виори застава Републике Албаније. Леши је 12 година после смрти ушао у легенду. Данас у Бујановцу и Прешеву нема албанске куће која његову фотографију не држи на зиду.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online