Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 10.07.2013.
20:29
Nedeljnik, Telegraf A

Kole: Vučić je kao Đinđić

Miodrag Kostić, najbogatiji Srbin, vlasnik MK Grupe, prvi čovek Kluba Privrednik, bivši direktor Demokratske stranke, blizak prijatelj Zorana Đinđića i jedan od “nosača kovčega” kaže da je prvi potpredsedniik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za njega postao simbol promena.

Najveća sličnost je u energiji, harizmi i želji za promenama: Miodrag Kostić Kole
 

- Ima dosta sličnosti između Đinđića i Vučića. Najveća sličnost je u energiji, harizmi i želji za promenama. Đinđić se nije libio da menja Srbiju. Ne libi se ni Vučić, rekao je Kostić u razgovoru za novi broj “Nedeljnika” i otkrio svoje utiske posle objavljivanja Forbsove lestvice bogatih, govorio je i o svojoj moći u osiromašenoj zemlji, planovima kompanije, krizi srpske privrede...

Ukoliko bi ga Vučić pozvao da pomogne, Kostić kaže da ne bi ušao u Vladu Srbije, mada su, prema njegovim rečima, uspešni privrednici otvoreni za pomoć Vladi u rešavanju ekonomskih problema.

- Mišljenja sam bio i ostao, da dok god se aktivno bavite biznisom, ne možete da se bavite i politikom. I obrnuto. Godinu dana sigurno nije dovoljno za ‘podvlačenje crte’ rada ove Vlade, tim pre što je većina članova Vlade bila zauzeta rešavanjem kosovskog problema, smatra Kostić.

Njegov prvi savet “novom-starom” Dačićevom kabinetu bio bi da se rekonstruiše ili restrukturira sve što nije održivo.

- Trenutno, ove sisteme finansira država. Iz tog razloga moramo da ih podignemo ‘na zdrave noge’ i omogućimo im da sami sebe finansiraju. U suprotnom, budžetski deficit će biti sve veći, a samim tim doveden u pitanje standard građana Srbije, poručuje Kostić i dodao da prvo mesto na listi najbogatijih Srba, koju je sastavio magazin Forbs, doživljava samo kao običan podatak, da mu je "draža titula najboljeg i najefikasnijeg proizvođača šećera".

Iako je nekada zauzimao visoku funkciju u Demokratskoj stranci, on priznaje da od 2000. godine nijednom nije ušao u DS.

Sreda 10.07.2013. 21:08
Нису исти. Вучић је много гори по Србију.
Sreda 10.07.2013. 20:30
ajoj sada cu da VOMIRAM !!!
Sreda 10.07.2013. 20:37
"Ukoliko bi ga Vučić pozvao da pomogne, Kostić kaže da ne bi ušao u Vladu Srbije, mada su, prema njegovim rečima, uspešni privrednici otvoreni za pomoć Vladi u rešavanju ekonomskih problema. " msm - da zanemarim ama baš SVE ostalo iz ovog teksta i da se koncentrišem samo na ovaj "hvalospev" - čuj - "uspešni" privrednici u zemlji u kojoj PRIVREDA NE POSTOJI.. ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online