Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 10.07.2013.
16:42
Beta A

Stefanović: Vučić bi bio najbolji premijer

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je njegov lični stav da je lider naprednjaka i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić najbolji kandidat za premijera, ali da ne može da kaže da li će promena na čelu Vlade biti tema rekonstrukcije.

Nebojša Stefanović: Ne znam da li je premijersko mesto tema rekonstrukcije
 

"Smatram da je Aleksandar Vučić najbolji kandidat za premijera, a da li će se to desiti nije na meni da odlučim, o tome moraju da razgovaraju Vučić i Dačić. To je pitanje za njih", rekao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da ne učestvuje u tim pregovorima i da ne može da kaže da li će ta tema biti na dnevnom redu.

"Ja mogu samo da izrazim ono što mislim, i niko u tome ne može da me spreči", rekao je Stefanović.

Stefanović koji je i predsednik Skupštine Srbije, rekao je da će, ukoliko dođe do rekonstrukcije Vlade, parlament o tome raspravljati poslednje nedelje jula, kada to po zakonu bude moguće.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić rekao je da će u SPS konsultacije o rekonstrukciji Vlade biti završene do 17. jula, a da iz izjave Nebojše Stefanovića nije shvatio da je funkcija premijera tema rekonstrukcije.

"Vlada funkcioniše kao tim, nema potrebe za uskostranačkim elaboracijama nekih stranačkih funkcionera, važno je da je vlada postigla rezultat", rekao je Ružić i dodao da očekuje da stranke vladajuće koalicije o personalnim rešenjima razgovaraju na kraju.

"Mislim da su blizu toga da se definiše šta će biti politika Vlade i na osnovu toga će se opredeljivati personalna rešenja i da li će se rekonstrukcija vršiti rotiranjem ili zamenama odgovornosti u resorima", rekao je Ružić.

Upitan da li se razgovara o smenjivanju direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića i da li njegovu smenu traži SNS, Ružić je rekao da je Bajatović uradio dosta za poslovanje tog preduzeća i socijalnoj politici koju je vlada vodila preko tog preduzeća.

"Ne smatramo da možemo razgovarati na temu odlaska Bajatovića sa tog mesta", rekao je Ružić.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović je rekao da će, ukoliko dođe do promene premijera, Srbija dobiti novu vladu, a ne rekonstrukciju.

"Cela država nam je u teškoj situaciji, a oni se bave time da li će jedan drugom da uzmu mandat pri čemu su neki nedodirljivi jer je to problem u strankama ili u koaliciji", rekao je Stefanović i upitao "koji su to stručnjaci koje je SNS ljubomorno krila od javnosti".

"Iza Aleksandra Vučića se nalazi 15.000 nesposobnih naprednjaka koji samo žele da se dokopaju vlasti", dodao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.07.2013. 17:36
ti seljanovicu nebi mogo ni kupus da prodajes zato bolje cuti muka nam od vas skolovanih i sposobnih
Sreda 10.07.2013. 20:55
Uvlaci se izdajniku u dupe !
Sreda 10.07.2013. 20:53
Povedi ga kuci, nek ti bude tata !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online