Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 09.07.2013.
19:55
Beta A

NATO pohvalio Bezbednosne snage Kosova

Najviši zvaničnici samoproklamovanog Kosova -predsednica Atifete Jahjaga, premijer Hašim Tači i ministar Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) Agim Čeku pozdravili su danas ocenu NATO da je BSK postigao pune operacionalne kapacitete.

NATO pozvao pripadnike svih zajednica da se uključe u BSK
 

Predsednica Jahjaga je ocenila da BSK u sebi objedinjuje stremljenja za stvaranje pune bezbednosne infrastrukture u skladu sa potrebama Kosova i odgovornostima da bude od pomoći i u službi svih građana zemlje.

"Nepokolebljivo opredeljenje za demokratsko i miroljubivo Kosovo je doprinelo da BSK bude među institucijama sa najvišim poverenjem u Republici Kosovo i taj je uspeh danas ovenčan odlukom NATO", navodi se u izjavi predsednice Jahjage.

Premijer Tači je na danasnjoj sednici Vlade čestitao BSK na postizanju punih operacionalnih kapaciteta.

"Ova odluka NATO-a je izuzetno značajna i otvara poglavlje integracije", rekao je kosovski premijer i naveo da misija BSK ostaje ista dok Kfor ostaje na Kosovu da bi obezbedio mirnu sredinu.

Na konferenciji za novinare posle sednice Vlade ministar BSK Agim Čeku je rekao da odluka NATO-a predstavlja međunarodno priznanje i da NATO u BSK vidi instituciju od poverenja i svog partnera.

"Osećam se dobro jer je BSK ispunila misiju koja joj je bila prioritet. To je najveće dostignuće BSK", rekao je Čeku.

On je pojasnio da se trenutno radi na razmatranju bezbednosnog sektora u zemlji i istakao da za pretvaranje BSK u Vojsku Kosova treba izmeniti Ustav. Čeku je rekao da će se u januaru sledeće godine tačno znati kako će nadalje funkcionisati sektor bezbednosti na Kosovu.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen saopštio je da su Kosovske bezbednosne snage danas dostigle pun operativni kapacitet i pozvao pripadnike svih zajednica na Kosovu da se u njih uključe. Kosovske bezbednosne snage dostigle su pun operativni kapacitet i u potpunosti su u stanju da izvrše sve zadatke koji im se povere u skladu sa njihovim mandatom i standardima NATO, naveo je Rasmusen u saopštenju objavljenom na sajtu NATO.

Rasmusen je čestitao svim pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga na postizanju ovog koraka, a pripadnicima Kfora zahvalio za sve što su učinili kako bi pomogli izgradnju tih snaga.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.07.2013. 20:17
Naj veci zlocinci danasnjice su svakako NATO i njihovi eskadroni smrti.
Utorak 09.07.2013. 20:35
kakva sprdacni,strasno,kao da mi neznamo da su oni junaci i vojnicine,sve ce da vam se vrati s kamatom samo kad dodje vreme
Utorak 09.07.2013. 20:39
zar je moguce da nas smatrate da smo tolike budale kad pisete to a i sami neverujete u to
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online