Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 09.07.2013.
18:50
Srna A

Mrkonjić: Novi Žeželjev most, objekat br. 1 za Vladu

Novi Žeželjev most preko Dunava u Novom Sadu "objekat je broj jedan za svaku Vladu Srbije", a rok njegove gradnje mora biti praćen, mada je već sada izvesno da će on biti probijen, rekao je danas ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić.

On je prilikom obilaska radova na novom Žeželjevom mostu podsetio da je rok za njegovu izgradnju 10. novembar ove godine.

Milutin Mrkonjić

''Rok za završetak izgradnje tog kapitalnog objekta na Koridoru 10 kroz Srbiju planiran za 10. novembar ove godine, praktično je već probijen, ali za to ima opravdanja. Šta je, međutim, opravdano kašnjenje, a šta ne, trebalo bi da utvrdi specijalna komisija", rekao je Mrkonjić novinarima u Novom Sadu.

Ministar smatra da je novi Žeželjev most preko Dunava trenutno jedan od najznačajnijih objekata u Evropi.

"Žeželjev most, čiju izgradnju finansira EU, kao i domaći izvori, danas je jedan od najznačajnijih objekata u Evropi. Zato tražim maksimalnu profesionalnost izvođača radova, predvođenih španskom kompanijom 'Azvi'", dodao je Mrkonjić.

On je zahvalio stranim partnerima što u izvođenje radova na novom Žeželjevom mostu uključuju i srpska preduzeća.

Kada bude završen, novi Žeželjev most preko Dunava u Novom Sadu biće dugačak 474 metra i širok oko 31 metar. Imaće dva željeznička kolosijeka, dvije drumske saobraćajnice, kao i dvije pješačko-biciklističke staze.

Radovi na čeličnoj konstrukciji mosta, vrijedni oko 26 miliona evra, finansirani su iz Fonda bespovratnih sredstava Delegacije EU u Srbiji.

Više od 19 miliona evra za izradu glavnog projekta, potom stubova i montažu čelične konstrukcije, kao i demontažu postojećeg mosta, obezbijedili su AP Vojvodina i grad Novi Sad.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.07.2013. 00:06
Odakle ovakvim ljudima hrabrost da se pokazuju i daju izjave u javnosti. Kako ga nije sramota. OD tolikih prica nista nije uradjeno. Pola obilaznice oko Beograda. Koridor 10. Koridor 11. Sada hoce novi most u NS. Hajde covece uradi jedanput jednu star do kraja. Sve drugo ce mo ti oprostiti ako se od sutra ne bi pojavljivao vise u javnosti. Dosta nam je tebe i tvog "brata" Velje. Pri cemu je ovaj zadnji samo bleda senka tvojih neuspeha. Kako vas nije sramota da se ne izjasnite povodom katastrofalne greske kod trasirananja autoputa kroz Savinac. UZAS od poluakademaca i poluintelektualaca . (Kako rece jedanput Slobodan Jovanovic).
Sreda 10.07.2013. 00:18
" Imaće dva željeznička kolosijeka, dvije drumske saobraćajnice, kao i dvije pješačko-biciklističke staze." urednistvu ! Nemojte nas vredjati nebrigom o jeziku kojim se sluzimo. Procitajte nesto pre nego sto objavite. I odlucite se . Hocete li pisati ekavski, jekavski, ijekavski, kajkavski, stokavski .......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online