Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 09.07.2013.
13:51
Beta A

Poslanica DS vodi Odbor za evrointegracije

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković izabrana je danas za predsednicu skupštinskog Odbora za evropske integracije. Nataša Vučković je na tu funkciju izabrana umesto Milice Delević.

Nataša Vučković

Izbor Nataše Vučković podržali su i poslanici Soscijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske napredne stranke (SNS), dok su protiv bili predstavnici Liberalno demokratske partije (LDP), navodeći da je reč o "političkom muljanju" DS-a i SNS-a.

Poslanica DS-a Gordana Čomić, obrazlažući predlog za izbor Nataše Vučković, rekla je da da se nada da će ona svoj posao obavljati predano, odgovorno i temeljito, kao i u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Što više poslanika da radi u Odboru

 

Novoizabrana predsednica Odbora za evropske integracije Nataša Vučković izjavila je danas da je zadatak tog odbora da što više poslanika i drugih skupštinskih odbora uključi u proces evropskih integracija. Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je važno da Odbor kojima presedava ne bude jedina instanca u Skupštini Srbije koja se bavi procesom evrointegracija Srbije.

 

"Ja ću insistirati na komunikaciji s građanima, jer je važno da im se objasni koje su konkretne faze pregovora i na koji način to deluje na njihov život. Bitno je i da proces pregovora ne bude udaljen proces, već sastavni deo naše svakodnevnice", rekla je Nataša Vučković.

 

Prema njenim rečima, obaveza je i da se formira zajednički mešoviti parlamentarni odbor s poslanicima iz Evropskog parlamenta, što će biti još jedan značajan kanal komunikacije i saradnje. Nataša Vučković je navela i da je važno da ljudi koji budu vodili pregovarački tim dobro poznaju proces pregovora i da su bili uključeni u neke faze, da budu kredibilni i da argumentovano zastupaju stavove zemlje.

 

"Važno je da, osim poverenja vladajuće većine, uživaju poverenje i javnosti", rekla je Nataša Vučković i dodala da Vlada Srbije treba da utvrdi kriterijume kako će tim izgledati.

"Nadam se da će dobiti podršku da svi zajedno radimo na ostvarivanju cilja, kroz kontrolu pregovora, ubrzavanje onih koji te pregovore vode, i na kraju samo članstvo u EU", rekla je Gordana Čomić.

LDP je tražio da se sednica Odbora prekine i da se prethodno održi sastanak šefova svih poslaničkih grupa ili skupštinski kolegijum na kojem bi se raspravljalo o toj temi i na kojem bi se utvrdio plan i način rada Odbora.

"Koliko intervjua treba da date u kojima Dragan Đilas kaže da je (prvi potredsednik Vlade Aleksandar) Vučić super da biste ovo mesto otplatili", upitao je Ivan Andrić (LDP) članove Odbora iz DS-a i dodao da je do dogovora o predsedniku Odbora došlo posle Đilasovog autorskog teksta u NIN-u.

Poslanik LDP-a Bojan Đurić je rekao da je ključno pitanje koliko je poslanika DS imala pre godinu dana, a koliko danas i da li demokrate imaju pravo na četiri predsednika skupštinskih odbora. Članovi Odbora DS-a su odbacili tvrdnju da se radi o tajnim dogovorima i naglasili da je važno izabrati predsednika Odbora što pre, jer predstoji veliki posao.

POVEZANE VESTI

Utorak 09.07.2013. 20:58
Verujem da će gospođa Vučković odgovorno obavljati svoj posao
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online