Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 07.07.2013.
16:49
Beta A

Dačić: Nismo se svađali, mi smo ozbiljni ljudi

Na sastanku sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom privrede i finansija Mlađanom Dinkićem se nije dogodilo ništa spektakularno, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Ivica Dačić: Slede nam razgovori o ciljevima i zadacima koje Vlada treba da ima u narednom periodu
 


"Ništa spektakularno se nije desilo u smislu možda nekih očekivanja da će tu doći do nekih svađa, teških reči. Naprotiv, dogovorili smo se kao ozbiljni politički ljudi o koracima koje treba da preduzmemo", izjavio je Dačić nakon kik boks meča u Jagodini između reprezentacija Srbije i Poljske.


Premijer je rekao da će do kraja jula članovi vladajuće koalicije razgovarati o ciljevima i zadacima koje Vlada treba da ima u narednom periodu. On je dodao da pošto ima još tri nedelje do kraja ovog meseca, prve nedelje bi trebalo da se raspravi šta će biti sledeći ciljevi.


"U drugoj nedelji stranački organi stranaka koje čine koaliciju bi trebalo da utvrde određene predloge. I u poslednjoj nedelji to treba da bude na sednici Vlade i parlamenta", objasnio je Dačić.


Premijer je ocenio da su osnovni ciljevi nastavak ubrzanim hodom ka Evropi zato što je to u našem nacionalnom i državnom interesu, zatim da u Srbiji vlada politička i ekonomska stabilnost, kao i borba za svako novo radno mesto.


"Imamo dva najvažnija cilja u ovom trenutku, a to su ulazak u EU, da mi budemo sledeća zemlja koja će ući u EU posle Hrvatske, a sa druge strane da se borimo da smanjimo jednu užasno visoku stopu nezaposlenosti. To naravno ne možemo bez stranih investicija i bez povoljnog političkog ambijenta", kazao je premijer.


Dačić je rekao da je ostvaren cilj koji je vlada imala a to je da se otvore pregovori za članstvo u Evropskoj u uniji.


"Mi moramo sada da se okrenemo drugim ciljevima. Nama je cilj da pregovore o članstvu u EU kvalitetno vodimo i brzo završimo. I da se izborimo sa najvećim zlom sa kojim se Srbija danas suočava a to je nezaposlenost. To će biti naš zadatak u narednom periodu. Pošto se to poklapa sa godišnjicom formiranja vlade Srbije mi ćemo svake godine u ovo vreme analizirati rezultate koje smo postigli", kazao je Dačić.


Dačić je rekao da je ono što ovu vladu održava zajedno jesu rezultati i da dok ima rezultata biće i ove vlade.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.07.2013. 18:15
Pitam se,kako su smeli da otpočnu sastanak bez Hašima Tacija?!
Nedelja 07.07.2013. 19:29
Od sastancenja Sluzbinih omiljenih politicara, Srbi nece ziveti bolje. To vreme zaduzivanja, rasprodaja, zakljucaka, sednica, agencija, ekonomskih mera, komisija, rekonstrukcija, sporazuma i ostalih ZAMLACIVANJA je samo izgovor za neznanje i nesposobnost danasnjih okupatorskih namesnika u srbistanu. Srbija mora da pocne da realno radi i proizvodi realne vrednosti da bi zivela bolje..Trange-frange, dognas-prodas, javna sluzba, drzavna firma, kafici, usluge, kladionice i ostale zaludne delatnosti ne donose novac i bolji zivot. Znaju to i ove ulizice-politicarcici koji zasedaju ali njima nije vazna Srbija nego vlast preko koje obezbedjuju cukun-cukun-cukun-unucice na racun ostatka Srbije !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online