Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 06.07.2013.
15:33
Beta A

Lazarevac Lajkovčanima povećao cenu vode tri puta!

JPKP "Lazarevac", koje gazduje vodovodom, rešilo je da poveća cenu vode za 300 odsto, odnosno tri puta. Opština Lajkovac, koja se vodom snabdeva iz tog preduzeća, rešila je da bojkotuje ovo nenormalno poskupljenje u vreme opšte nemaštine građana.

Svi imaju pravo na vodu, al' po drugim uslovima!
 

Predsednik opštine Lajkovac Živorad Bojičić rekao je da građani te opštine ne pristaju na povećanje cene vode od 300 odsto, zbog čega će vraćati fakture JPKP Lazarevac, a o svemu su obavestili i Ministarstvo trgovine Srbije.

"Ne može jedna cena vode biti za građane Lazarevca, a druga za građane Lajkovca. To je jedinstven sistem, a deo tog sistema je i naša 'Gradska čistoća', koja održava sekundarnu mrežu na području Lajkovačke opštine", rekao je Bojičić.

Direktor JPKP "Lazarevac" Milisav Krstović tvrdi da Lazarevčani plaćaju kubik vode 78,26 dinara, dok se lajkovačkom komunalnom preduzeću kubik vode naplaćuje po 86,40 dinara.

Lajkovčani su do sada vodu plaćali 30 dinara po kubiku. Krstović takođe tvrdi da lajkovačko komunalno preduzeće ne učestvuje u održavanju vodovodnog sistema, iako je u obavezi da to čini, kao i da za isporučenu vodu u 2012. godini duguje 25 miliona dinara.

Bojičić priznaje da opština Lajkovac nije uradila dve podstanice, od kojih je jedna u "vojnom krugu" i sa koje bi se snabdevali dve škole, Dom zdravlja, predškolska ustanova, sportski centri, igralište i veliko gradsko naselje.

On je najavio razgovore sa Lazarevčanima kako bi bila utvrđena realna cena vode i obećao da će Lajkovačka opština, shodno budžetskim mogućnostima, pokrivati deo troškova proizvodnje vode za svoje građane.

Subota 06.07.2013. 15:41
Eto kako funkcionise tzv. "lokalna samouprava"! Ako, bre, decentralizacija Srbije i nema alternative!
Subota 06.07.2013. 17:24
Nekada davno gradjani su kroz dobrovoljni rad ,radne akcije i razna ulaganja napravili sebi vodovodnu mrezu i sve pratece stvari koje su potrebne za to. Voda je osnovni zivotni element bez koga ljudi umiru. Zamislite komunalne sluzbe koje su taj vodovod sada dobile u amanet da gazduju njime a da pri tom niti su sta ulozile niti ce uloziti u buducnosti ,ali ce iskljuciti svakog ko im ne plati STA ??? Ostavice ljude ,decu ,zene bez vode ,odakle im to pravo.Zar na vodu nemaju svi jednako pravo na ovoj kugli zemaljskoj i zar nije ukidanje vode krsenje elementarnog ljudskog prava na zivot? Sramota je sta covek coveku moze da cini zarad profita. Civilizacija je daleko dogurala nema sta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online