Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 06.07.2013.
14:36
Beta A

Kina Vojsci Srbije poklonila 20 saniteta

Ministarstvo odbrane Srbije dobilo je danas 20 najmodernijih sanitetskih terenskih vozila koje je donirala Kina, a čija je vrednost dva miliona dolara.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić je u ime Vlade Srbije zahvalio Kini na vema vrednoj donaciji i poručio da Srbija želi još snažnije odnose sa Kinom i još snažnije ekonomsko prisustvo Kine u Srbiji.

"Velika budućnost je u saradnji i u razvijanju još boljih odnosa. Mi smo mala zemlja, Kina je velesila, ali Kina u Srbiji uvek može da ima pouzdanog partnera kao što mi imamo dobrog, pravog i iskrenog prijatelja u Narodnoj Republici Kini", kazao je Vučić novinarima posle primopredaje saniteteskih vozila u krugu Vojnomedicinskog centra na Karaburmi.

On je kazao da očekuje u najskorije vreme posete na najvišem nivou sa kineskim zvaničnicima.

"Zahvalni smo na njihovoj političkoj podršci jer uvek su bili uz Srbiju i kada je bilo teško i kada je bilo manje teško. Srbija će biti veoma pouzdan saradnik Kine", kazao je Vučić koji je i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

On je izrazio uverenje da odnosi Srbije i Kine u svim oblastima društvenog života mogu da budu i biće još bolji.

Savetnica za politička pitanja u ambasadi Kine u Beogradu Hua Jafang izrazila je zadovoljstvo što prisustvuje priopredaji saniteteskh vozila i istakla dobru saradnju Kine i Srbije.

"Sigurna sam da će se kinesko-srpski odnosi razvijati sve bolje i bolje", kazala je Hua Jafang.

Načelnik uprave za vojno zdravstvo Zoran Popović kazao je da će 12 sanitetskih terenskih vozila biti raspoređeni za primarnu zdravstevenu zaštitu u garnizone širom Srbije, dva vozila na Vojnomedicinsku akademju u Beogradu, po dva vozila u vojne bolnice u Nišu i Novom Sadu, a dva u Centar vojnomedicinskih ustanova u Beogradu.

Popović, koji je ugovor o primopredaji saniteteskih vozila potpisao sa vojnim atašeom u ambasadi Kine u Beogradu Li Junom, najavio je nastavak saradnje sa Kinom u oblasti vojnog zdravstva.

Aleksandar Vučić je kazao da donacijom Kine Ministarstvo odbrane Srbije nema više problem nedostatka saniteteskih vozila. Prema njegovim rečima, Srbija je od Kine dobila i rezervne delove za prvi servis, a vozila će moći da se servisiraju u Srbiji pošto imaju fijatove motore.

POVEZANE VESTI

Subota 06.07.2013. 14:38
Hvala Kinezima!
Subota 06.07.2013. 16:34
Kakva nam je "borbena" gotovost, trebaće nam mnogo više od samo 20 saniteta...
Subota 06.07.2013. 15:30
Kabina lici na one zastavine rivale
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online