Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 05.07.2013.
04:32
b92.net A

Koliko ima prisluškivanja u Srbiji?

Evropski parlament će sprovesti opsežnu istragu o prisluškivanju evropskih institucija i građana, odlučeno je na plenarnom zasedanju u Strazburu. U Srbiji kriminalistička policija ima mnogo veće potrebe za prisluškivanjem od ostalih bezbednosnih agencija jer se bavi konkretnim problemima na terenu, piše b92.net.

Foto: Ilustracija
 

Načelnik UKP Rodoljub Milović kaže da oni ne mogu da rade bilo šta bez naloga suda i bez pomoći BIA , jer nemaju svoj nezavisan sistem.

"Evropska komisija sad insistira da mi imamo nezavisan sistem van ostalih službi bezbednosti VBA, VOA I BIA i mi smo dužni da u narednih par meseci formiramo radnu grupu. Mi praktično imamo sistem ali je van upotrebe iz više razloga, jer je naša bezbednosna kultura bila na niskom nivou. Sad ćemo da uradimo neke kadrovske promene da se uspostavi neko kvalitetnije stanje i da se u državi formira jedan jedinstveni monitoring centar gde će da se kontroliše zakonitost primene svih tih mera", objašnjava Milović.

Pročitajte još:

* Izmislili špijune da spreče istrage

Na mapi koju je objavio Snouden jedina zemlja koja je obeležena crnom bojom je Srbija, a to bi trebalo da znači da smo amerikancima najmanje interesantni za špijuniranje. Ipak, general Aleksandar Dimitrijević, bivči načelnik KOS-a, kaže da smo i te kako interesantni velikim silama.

"Mi smo geostrateški na izuzetno važnom prostoru i interesi velikih i zapada i istoka za ovaj prostor su itekako prisutni. Dakle hoće li se na ovaj prostor definitivno instalirati zapad eventualnim ulaskom u NATO, ili će se instalirati Rusija sa svojim, jer mi smo sada potpisali sporazum kao posmatrači u organizaciji za kolektivnu bezbednost", navodi Dimitrijević.

General Dimitrijević veruje da je samo pitanje koliko će se novih Snoudena i Asanža pojaviti. Prema njegovim rečima u američkoj administraciji ima 10 hiljada službenika koji imaju pristup osetljivim podacima i samo je pitanje vremena kada će još nekom proraditi savest.

POVEZANE VESTI

Petak 05.07.2013. 06:02
Bolje da kazete koliko nema prisluskivanja u srbiji. Kako bi vi drzali u ropstvu citavu drzavu da nema prisluskivanja i izdajnika. A stose tice folirantskog cudjenja to ste dobro odglumili, al ni srbi nisu glupi polako iz dana u dan sve vise shvataju crnilo koje nam pripremate.
Petak 05.07.2013. 11:22
Pa i na ovom portalu je ista priča: ima tu više Hrvata nego Srba, a kladim se da razmenjuju svoje nikove i koordiniraju akcije. Sve rade u dogovoru!
Petak 05.07.2013. 10:40
Pa u Beogradu je napravljen centar za prisluskivanje 160 miliona $,NSA (Ameri), Prizma je u centru BG a verovatno nisu daleko ni ostali kao: TEMPORU (Englezi) i BND (Nemci) imaju sve 100% pod kontrolom, na kraju krajeva je i ova "marionetska vlada" postavljena od njih.KVISLINZI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online