Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 29.06.2013.
17:26
Beta A

“Čankove bebe“: Ćosiću, zar se nisi povukao iz javnosti?

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je pisca i bivšeg predsednika SR Jugoslavije Dobricu Ćosića da se drži obećanja datog početkom maja, kada je rekao da se povlači iz javnosti i da više neće davati izjave, niti komentarisati zbivanja na političkoj sceni Srbije.

Na meti omladinaca: Dobrica Ćosić
 

U reagovanju na Ćosićevu izjavu da je sporazum Beograda i Prištine zapravo "poraz državne i nacionalne politike", Omladina LSV je poručila da je Ćosić rekao šta je imao i da je poznato sve što bi on imao da kaže.


"Našu mladost i živote naših roditelja taj isti Ćosić je upropastio svojim porukama. Ćosić je u svojim izjavama pre nekoliko godina otišao dotle da je Albance nazvao moralnim talogom, pa je sada normalno da bude razočaran idejom o normalizaciji odnosa", ocenila je Omladina LSV u saopštenju.


Podmladak LSV poručio je i mitropolitu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohiju da prestane sa komentarima političkih zbivanja, jer je i on rekao sve što je imao da kaže.


"Logično je i da Amfilohije, koji je pre mesec dana na mitingu služio liturgiju za upokojenje vlade, sada kaže da Evropa 'atakuje na dostojanstvo srpskog naroda' i da to što je EU, upravo na Vidovdan, odlučila o otvaranju pregovora sa Srbijom, predstavlja 'nastavak svega što se s nama događalo posle 1389. godine', odnosno 'nastavak robovanja'", navodi se u saopštenju.


Ocenjuje se da je logično da ljudi poput Ćosića i Radovića sada budu razočarani svime što Srbiju udaljava od ksenofobije, ratova i podela, i što ne tera mlade na front ili u emigraciju.


"Zato apelujemo na obojicu da nas više sve ostave na miru sa svojim porukama", poručila je omladina LSV.

POVEZANE VESTI

Subota 29.06.2013. 18:10
To je tragedija nase danasnjice Da oni koji bi trebali da zacute su najglasniji- Separatisti puni netolerancije, iskkljucivosti, nicim opravdane prepotencije i antisrptva se javljaju na svaki glas koji se cuje u korist opstanka SRPSKOG Naroda na ovim prostorima. Njihova drskost nema granica, Sto pokazuje i ovaj atak na kandidata za Nobelovu nagradi i jednog od najvecih zivih pisaca sa ovih prostora. Nece vam uspeti taj huskacki i antisrpski bunt. Kad-tad ce te se izgubiti u anonimitetima prolaznosti kao i vas poglavica .....koji sedi. Izvinjavam se svim Indijanskim plemenima, koje nisam imala nameru da uvredim.
Subota 29.06.2013. 20:35
Grupa narkosa, i oni bi da budu doušnici DB-a kao gazda Čanak
Subota 29.06.2013. 17:58
Cini mi se da ovom cilcu nije bilo dosta da nam bude tatko na naciju? Dosta nam se nakecao, dok je bio mlad, pa bi sada i po stare dane? E Srbijo bez sljiva????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online