Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 28.06.2013.
17:51
Beta A

"Trafostanice Gazivode i Valač nikada ne dajte Albancima!"

Pomoćnik ministra za energetiku Srbije Dejan Trifunović izjavio je u petak u Zvečanu da pregovori o energetici između Beograda i Prištine u Briselu ulaze u finalni deo. Sa druge strane, predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović je u ime domaćina preneo poruku žitelja severnog Kosova da se tokom pregovora u Briselu Gazivode i trafostanica Valač nikada ne predaju u ruke Albanaca.

Još se ne zna sudbina pregovora Beograda i Prištine na polju energetike, mada se izgleda nazire njihov kraj
 


"Jedan segment pregovora se tiče formiranja distributivnog sistema i snabdevanja severnog dela Kosova i očekujemo uspešno rešenje u toj oblasti", rekao je Trifunović u Zvečanu na proslavi osam godina od osnivanja Javnog poreduzeća Elektromreže Srbije.


On je dodao da veštačko jezero Gazivode, koje se jednim delom nalazi u centralnoj Srbiji, a drugi na Kosovu i čija se voda koristi za rashlađivanje TE "Obilić", "po svemu sudeći neće ni biti tema dijaloga u Briselu obzirom da se, kako se izrazio, "tu radi stabilno, vlasništvo je jasno, upravljanje funkcioniše i svi imaju koristi od tog sistema".


"Bitno je da jasno definišemo stabilno snabdevanje električnom energijom severa Kosova što je i interes ljudi koji ovde žive", rekao je Trifunović.


Predsednik Opštine Milović je objasnio zbog čega je bitno da se pomenute trafostanice ne predaju Albancima.


"To je od velike važnosti za opstanak Srba na ovim prostorima i mi smo ovu trafostanicu danonoćno branili sa radnicima Valača, meštanima, civilnom zaštitom i građanima Zvečana", rekao je Milović.
 

Izdvajanje iz EPS-a

Preduzeće Elektromreža Srbije osnovano je 2005. godine izdvajanjem iz Elektroprivrede Srbije i ima oko 1.350 zaposlenih u svim delovima Srbije.

Generalni direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović izjavio je u petak, povodom osmogodišnjice od osnivanja, da to javno preduzeće radi na povećanju dalekovodne mreže i instalisane snage i unapređenju upravljanje elektroenergetskim sistemom.


"Ulažemo velike napore i u uređenju berze i tržišta električnom energijom, aktivni smo u uvođenju optičkih veza u Srbiji i doprinosimo energetskoj efikasnosti", rekao je Petrović i dodao da je povećan broj dalekovodnih, ali i profesionalnih veza sa susednim državama i Evropom čime je učvršćena pozicija zajedničkog činioca u energetskoj zajednici jugoistočne Evrope.


Podsetio je da je trafostanica Valač u opštini Zvečan na severu Kosova održavana i rekonstruisana kako bi to bilo postrojenje koje obezbeđuje energetsku sigurnost stanovnicima tog dela pokrajine.


"Spremnost srpske Vlade da pregovorima dođe do najboljeg rešenja vidi se i u odluci da se što kvalitetnije reše energetska pitanja ali pre svega da se stanovništvu obezbede kvalitetni uslovi za očuvanje kvalitetnog rada elektroenergetskog sistema i trafostanica Vlač pouzdan je pokazatelj tih napora", rekao je Petrović.

POVEZANE VESTI

Petak 28.06.2013. 17:55
ja da sam neki faktor u zvecanu i ako bih primetio da ce stvari ici loshe po srbe, sve bih TO DIGAO U VAZDUH JER SMO MI SVI SRBI TO GRADILI I ODVAJALI OD USTA , NISU SIPTARI , PA DA IM SE POKLANJA , ZNACI SVE BIH DIGAO U VAZDUH SVE TRAFOSTANICE , SVE BRANE , PA NEKA SIPTARI TO GRADE AKO IH BASH ZELE, NEKA IH GRGADE I NAPRAVE , ONI STO NIKADA U ZIVOTI NISTA NISU NAPRAVILI !!!!! AMIN I DOGODINE U PRIZREDNU
Petak 28.06.2013. 21:40
Dzabe pricanje oni su odlucili da prodaju Kosovo tako ce i sa Preduzecima!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online