Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 28.06.2013.
15:51 >> 16:40h
Beta A

"Pljušte" čestitke Srbiji i Kosovu na uspehu

Evropski komesar za proširenje Štefan File čestitao je danas Srbiji na odluci o započinjanju pristupnih pregovora sa Evropskom unijom i Kosovu na početku pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Čestitali i Gvido Vestervele, Jelko Kacin, Vensan Dežer i NATO.

Evropski komesar za proširenje Štefan File
 

"Posle odluke Evropskog saveta čestitam Srbiji i Kosovu. S nestrpljenjem čekam pregovore", napisao je File na svom Tviter nalogu.


Šef nemačke diplomatije Gido Vestervele je povodom odluke Evropskog saveta o pokretanju pristupnih pregovora sa Srbijom uputio čestitku potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije, soapšteno je u Beogradu.

"Vestervele je čestitao na naporima koje je Srbija učinila u poslednjih nekoliko nedelja, a prvom potpredsedniku Aleksandru Vučiću na ličnim naporima koje je uložio da bi Srbija dobila datum", navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je današnju odluku Evropskog saveta da otvori pregovore o članstvu sa Srbijom i ocenio da bi oni mogli da počnu već ove godine.

"Današnja odluka Evropskog saveta predstavlja istorijski dan za Srbiju kada je napravljen odlučujući iskorak ka Evropi i uspostavljanju moderne, otvorene i razvijene Srbije", naveo je Kacin u današnjem saopštenju.

On je dodao da zaključci Evropskog saveta predstavljaju "najbolje priznanje Vladi na postignutim rezultatima, ne samo u vezi pitanja normalizacije odnosa sa Kosovom, već i na drugim poljima, kao što je borba protiv korupcije i učvršćivanje vladavine prava".

Kacin je izrazio zadovoljstvo zato što se Srbija "odgovorno i uspešno" suočila sa izazovima i time prihvatila "štafetu širenja EU na zapadnom Balkanu", neposredno pre pristupanja Hrvatske EU.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je povodom današnjih zaključaka lidera EU o pokretanju pregovora o članstvu sa Srbijom, da je rad na pristupnim pregovorima već počeo.

Dežer je rekao da će Evropska komisija uskoro predložiti okvir za pregovore sa Srbijom i da bi to moglo biti gotovo na jesen, u oktobru-novembru. Prema njegovim rečima, i skrining proces mogao bi biti završen u oktobru-novembru. Dežer je dodao da Srbija mora što pre da odredi pregovarački tim i glavnog pregovarača koji će da koordinira pregovore po poglavljima.

Evropski savet, odnosno šefovi država ili vlada EU, odlučili su danas u Briselu da se pokrenu pregovori o članstvu sa Srbijom, kao i da se prva međuvladina konferencija održi najkasnije u januaru 2014. godine. Na zasedanju Evropskog saveta takođe je odlučeno da počnu pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Kosova.

I NATO nam čestitao

 

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen pozdravio je danas odluku Evropskog saveta da pokrene pregovore o članstvu Srbije u EU. Odluka lidera EU pokazuje "šta može biti postignuto reformama i dijalogom", napisao je Rasmusen na svom tviter nalogu. Rasmusen je pozdravio i odluku šefova država ili vlada EU o pokretanju pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom. 

POVEZANE VESTI

Petak 28.06.2013. 17:49
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah aha eufanatici lip[site ! jer dok srbija udje u eu SVI CEMO POMRETI, A DOKLE ce nas ovi tkv eu vladari HEBATI U SHUPAK!!!! ZIVeLI
Petak 28.06.2013. 22:00
Sve nam srpski Neprijatelji cetitali!Onaj koji nas je tukao i truje Dan Danas!!Jeste Srbija postala Beda i Sljam,prava Sluga americka!!
Subota 29.06.2013. 02:03
Пљуснем вам га....ето толико.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online