Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 27.06.2013.
21:07
Beta A

Vučić: Nisam oduševljen Bundestagom, ali očekujem dobar Vidovdan

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je posle razgovora u Beču sa austrijskim vicekancelarom Mihaelom Špindelegerom, da nije oduševljen vestima o zaključima nemačkog saveznog parlamenta, ali da ipak, očekuje da Srbija dočeka Vidovdan sa dobrim vestima.

Aleksandar Vučić

"Nisam oduševljen zaključcima Bundestaga, čini mi se da su neki delovi te odluke namenjeni za domaću unutrašnju upotrebu, ali bih voleo da sačekamo sutrašnji dan", rekao je Vučić za Radioteleviziju Srbije povodom današnjeg zaključka Bundestaga da prva pristupna konferencija između Srbije i EU, u januaru 2014, može da bude održana tek kada Savet EU ustanovi i potvrdi sprovođenje preuzetih obaveza iz Briselskog sporazuma.


Prema njegovim rečima, dobro je da svi na pozitivan način ocenjuju ono što je Srbija učinila.


"Ono što je za nas od ključnog značaja je da je Srbija naporno radila da je taj rad i prepoznat, Srbija je postala pouzdan partner, Srbija nikoga nije slagala i obmanula, a videćemo da li su neki Srbiju obmanuli. U svakom slučaju pred nama je mnogo teškog rada, mnogo toga što moramo da uradimo, jer ne možemo da zbog nečega oko čega nismo oduddnjevljeni ili bismo bili pomalo ljuti da odustanemo od sopstvene budućnosti", naveo je Vučić u izjavi za RTS iz Beča.


Na pitanje zašto je dan pre odluke Evropskog saveta odlučio da poseti Beč, a ne Berlin, Vučić je rekao da je u Berlinu bio mnogo puta, a da se austrijski vicekancelar Mihael Špindeleger pokazao kao veliki prijatelj Srbije.


"U prethodnim danima i nedeljama nijedan evropski lider, uz možda Italiju i (italijanskog premijera Enrika) Letu, nije toliko puta tražio da se pokaže poštovanje prema onome što je Srbija učinila, prema trudu i energiji, prema onome što je Srbija napravila, a ne pričala, zato sam došao da se zahvalim Špindelegeru i da ga zamolim da do sutra utiče na svoje nemačke kolege i prijatelje", kazao je Vučić.


Kako je rekao, Špindeleger je u kontaktu i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i sa svim zvaničnicima Nemačke.


Vicepremijer Srbije je rekao da je došao u u Beč da kaže veliko hvala Austriji, koju građani Srbije po prvi put posle mnogo godina mogu da osećaju kao istinskog saveznika i prijatelja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.06.2013. 21:21
Možda će biti sunčan dan,ali sigurno bez tog datuma.Čuva bog Srbina svog.
Četvrtak 27.06.2013. 21:29
U svakoj tvojoj izjavi postoji " ali "...! Ali ovo, ali ono, pa mislim da nisi trebao da se zoveš Aleksandar, već Ali...
Četvrtak 27.06.2013. 21:19
Добро је то што не губиш наду јер да је обрнуто онда би био лош политичар.Помињеш некакав рад,али зар нећемо лежати негде у дебелој хладовини и уживати док ће у ЕУ други радити за нас.Како сте идеализовали ЕУ,стиче се утисак да ће бити тако.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online