Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 26.06.2013.
16:50
b92.net A

Đilas opet zabranjuje prodaju alkohola

Skupština grada Beograda ponovo uvodi zabranu prodaje alkoholnih pića u trgovinskim i zanatskim objektima od 22 do 6 sati ujutru.

Na sajtu grada Beograda navodi se da je Skupština grada Beograda na jučerašnjoj sednici, ponovo je uvedena zabrana prodaje alkoholnih pića u trgovinskim i zanatskim objektima od 22 do 6 sati ujutru. Odluka je doneta na osnovu izmene Zakona o trgovini kojim je lokalnoj samoupravi dato pravo da sama reguliše vreme, način i mesto prodaje alkoholnih pića.

''Brine'' o građanima: Dragan Đilas

U odluci je precizirano da se zabrana ne odnosi na vreme novogodišnjih praznika i 13. i 14. januara. Ova odluka Skupštine grada stupa na snagu osam dana po objavljivanju u "Službenom listu grada Beograda”. Dodaje se da je ova odluka u cilju zaštite života, zdravlja i bezbednosti građana.

Podsetimo da je Ustavni sud Srbije u oktobru prošle godine proglasio kao neustavnu raniju odluku grada Beograda da se zabrani prodaja alkohola u prodavnicama posle 22 sata. Tu prvu odluku o zabrani Skupština Beograda je donela u februaru 2011. godine a odluka je počela se primenjuje u maju kada su istovremeno u beogradskim parkovima organizovani protesti protiv prohibicije.

Odluka je propisivala da je kažnjiva prodaja alkoholnih pića u prodavnicama od 22 do 6, a važila je i za trafike, benzinske pumpe, bilo koje prodajno mesto gde se može naći alkohol. Gradodačelnik Beograda Dragan Đilas tada je izjavljivao da je odluka o zabrani prodaje alkohola u trgovinama posle 22 časa dobro rešenje, jer će na taj način gradske vlasti smanjiti mogućnost kupovine alkohola u kasnim večernjim satima.

Milan Popović, član Gradskog veća izjavio je danas za Beoinfo da je gradonačelnik Beograda formirao radnu grupu kojoj je zadatak bio da uradi izmene i dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih radnji.

"U njen rad bili su uključeni i trgovci, zanatlije i ugostitelji sa kojima je postignut dogovor napravljena odluku koja je juče usvojena na sednici gradskog parlamenta", rekao je Popović.

On je dodao da je ova nova odluka sada u skladu sa promenjenim nadležnostima lokalne samouprave i na osnovu izmene Zakona o trgovini lokalnoj samoupravi je dato pravo da sama reguliše ovu oblast. Popović navodi da su i ostali delovi odluke su usklađeni sa zakonskim i podzakonskim aktima.

"Kada je u pitanju radno vreme ugostiteljskih objekata, ono će biti regulisano posebnom oslukom jer je cilj da se zaštite s jedne strane ugostitelji, a s druge građani koji su ugroženi prekomernom količinom buke iz ugostiteljskih objekata koji puštaju muziku", rekao je ovaj član Gradskog veća.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.06.2013. 17:00
I sta ce time doprineti? nista,samo manje para nocu za trgovine. To sigurno nece resiti problem alkoholizma.
Sreda 26.06.2013. 19:04
Забрана продаје у трговинама ради пунијих кафана!
Sreda 26.06.2013. 21:21
I treba uvesti malo reda, svaka čast
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online