Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 22.06.2013.
22:02
Beta A

Obradović: Pokazali smo da se krađa ne isplati

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da je država pronalaženjem osumnjičene osobe za krađu testova za malu maturu pokazala da se krađa ne isplati, a da se znanje vrednuje i isplati.

Ministar Obradović: Nisu mi dali da objasnim
 

"Pokazali smo da se krađa ne isplati i da će krivac biti uhvaćen. Sporni testovi neće biti relevatni za upis. Posle pronalaženja krivca za krađu testova, nema ni jednog razloga da mala matura i upis u srednje škole ne prođu na dobar način", rekao je Obradović Radioteleviziji Srbije.

Službeni glasnik: Otkaz zbog testova

 

Javno preduzeće Službeni glasnik pokrenulo je danas disciplinski postupak za otkaz ugovora o radu knjigovesca Z.M. osumnjičenog za neovlašćeno iznošenje testova iz srpskog i matematike za malu maturu, saopštilo je to preduzeće.

 

"Knjigovezac Z.M. suspendovan je sa posla", navodi se u kratkom saopštenju Službenog glasnika.

 

On je naveo da će đaci iskazati svoje želje i u odnosu na broj bodova te će želje biti poštovane, pa slede upis u srednje škole i odmor. Ministar prosvete je istakao da ni jedno dete ne sme da bude oštećeno i da će sudbina testa iz srpskog jezika za malu maturu biti rešena tako da ni jedan učenik neće biti neravnopravan u odnosu na druge.

"Komisija će naći rešenje, koje ne mogu prejudicirati, ali ima dosta elemenata na osnovu kojih se može obaviti upis, pošto je samo pristupanje upisu i završetak osmog razreda osnovne škole dovoljan razlog da se upiše srednja škola", rekao je Obradović.

"Imamo i rezultate sa takmičenja, tako da pitanje sudbine srpskog jezika samo po sebi neće biti relevantno za raspored ako se reši na način da niko ne bude diskriminisan", rekao je Obradović.

Podsetio je da je policija našla "osobu koja je ukrala testove" a ostaje da se mnogo toga utvrdi u istrazi. "Sada znamo da je test sporan i naći ćemo rešenje za to", rekao je Obradović.

Ministar prosvete je istakao da se ceo slučaj neće završiti na osumnjičenoj službenici štamparije i da će istraga pokazati kome je osumnjičena davala testove i na koji su način testovi distribuirani, da li su prodavani i da li je novac jedini motiv.

"Više puta sam rekao, ministar prosvete ne priprema, štampa i distribuira testove, Službeni glasnik je radio taj posao i prošle godine, kada smo od policije i tužioca dobili obaveštenje da nije moguće šta je u pitanju, a ovog puta je policija reagovala vrlo energično", rekao je Obradović.

Ponovio je da sindikati koji su tražili njegovu ostavku imaju pravo da postavljaju pitanje svih, pa i ministra.

"Ovih dana sam bio u situaciji da mi se bukvalno nije dalo da objasnim o čemu se radi, tražila se moja ostavka bez želje da se utvrdi ko je ukrao testove, a krađa testova je krivično delo", rekao je Obradović.

Radnica štamparije Z.M. osumnjičena je za krađu testova, izjavio je ranije danas premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je naveo da neće biti poništavanja male mature.

Nedelja 23.06.2013. 00:05
Nar4avno ostavka. I da ti se plati karta za Berane u jednom pravcu.. Ako nije sukob interesa biti ministar i Primati još 6 plata na privatnim, državnim i kojim sve jaslama, graniči se sa ludilom. Upropastio si školstvo gore nego Šuvar. A treba malo pretresti stanje, pre prodaje i posle prodaje Slobodana Miloševića, šta si stekao i koliko si poreza platio. Ostavka, ostavka nego šta.
Nedelja 23.06.2013. 08:05
Čovek sa mnogo afera, ali ni jedna mu ne naškodi...
Nedelja 23.06.2013. 08:29
Ti si jedan od najveci Neznalica u Srbiji koji su ikad bili na toj Funkciji!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online