Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 21.06.2013.
16:47
Beta A

Dačić: 3. novembra izbori na KiM

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je na pregovorima u Briselu "orijentaciono dogovoreno" da se lokalni izbori na severu Kosova održe 3. novembra, a takođe je postignut dogovor oko regionalnog komandanta policije za sever.

Dačić je na konferenciji za štampi izjavio da su Ketrin Ešton i evropski komesar za proširenje Štefan File uputili pismo svim članicama Evropske unije u kojima ih pozivaju da donesu pozitivnu odluku o početku pristupnih pregovora sa Srbijom.

"Bez obzira što Evropsku uniju čini 27 članica, mislim da smo sigurno danas bliži pozitivnoj odluci posle ovog noćašnjeg sastanka, koji je završen u tri ujutro a počeo oko 20 sati".

Ivica Dačić na sastanku sa Eduardom Kukanom

"Očekujemo pozitivnu odluku, da se odluči o datumu, i da on bude što pre. Srbija smatra da je ispunila sve uslove iz decembarskih zaključaka Evropskog saveta", rekao je Dačić.

Premijer Srbije je ponovio raniju ocenu da bi "svaka drugačija odluka" Evropskog saveta 28. juna bila nepravedna i da bi "dovela u pitanje kredibilitet Evropske unije".

Takođe je ocenio da bi pozitivna odluka "samo mogla da pomogne lakšoj i efikasnijoj implementaciji" onog što je dogovoreno u pregovorima između Beograda i Prištine. Dačić je ispričao novinarima da je visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton na sinoćnom sastanku "veoma jasno" rekla da ni
ona neće dopustiti da se neko igra sa kredibiltetom nje i Evropske unije" u vezi sa onim što je Srbija do sada uradila.

Šef delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Eduard Kukan je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa Dačićem ocenio je "u pitanju kredibilitet Evropske unije" i izrazio nadu da će "odluka (Evropskog saveta) biti konstruktivna i pozitivna.

Dačić je rekao je sinoć u Briselu "orijentaciono određen 3. novembar" kao dan održavanja lokalnih izbora na severu Kosova. Takođe je, prema njegovim rečima, postignut dogovor oko regionalnog komandanta policije za sever Kosova, kao i dogovor oko nekih pitanja u vezi sa lokalnim izborima oko kojih radna grupa nije mogla da se složi.

"Za nas je veoma važno to što će Srbi moći da glasaju sa dokumentima Srbije, da će moći da imaju svoje predstavnike i svog šefa izborne komisije, u mestima gde žive", rekao je Dačić.

Prema rečima srpskog premijera, u pregovorima u kojima su učestvovali premijer samoproklamovanog Kosova Hašim Tači i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, razgovarano je i o amnestiji. Dačić je potvrdi da će sledeći sastanak sa Tačijem biti 8. jula, ali će se nastojati da se rešenja nalaze i pre toga.

POVEZANE VESTI

Petak 21.06.2013. 17:08
tako je izbori ima ce da se državaju na Kosoves severan i da se bude kompljet oterau paraljelj strukturave i da se okitu na bandrera sa zastavu s Kosoves i Shqiperia da serbi ćutu više i da komandant im za sevr bude i šta se im njima kaže to da radu ,dosta su se kralli milione evro od nas i sad ima da radu za djabe i ćutu za u vek ako mi im se ne svidza iš iz kosoves idi u sRebiu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online