Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 19.06.2013.
10:06
B92 A

"Jak sam za spletkaroše iz MUP-a"

Ministar Mlađan Dinkić rekao je za B92 da u vrhu MUP-a Srbije postoji jedan mali sloj ljudi koji manipuliše tabloidima, stvara intrige i dodvorava se najmoćnijima u politici.

Mlađan Dinkić 20 puta dobio novine koje su o njemu loše pisale
 

"Ja možda nisam dovoljno kompetentan da znam koja to institucija treba da se bavi pisanjem tabloida i podmetanjima, ali neko iz vrha policije to namerno zloupotrebljava", rekao je Dinkić za B92 odgovarajući na pitanje kakvi su efekti njegovog nedavnog zahteva da se povodom pisanja tabloida sastane Savet za nacionalnu bezbednost.

Svoje stalno prisustvo u tabloidima Dinkić objašnjava upravo grupom iz MUP-a, koja stvara intrige.

"Dakle, ja mislim da policija treba da bude nezavisna i depolitizovana. Ona treba da radi svoj posao a ne da se bavi denunciranjem javnih ličnosti. To rade i meni. Ja sam dovoljno jak i mogu da se borim. Do sada sam dobio više od 20 presuda u svoju korist protiv tabloida. Moramo da rešimo sistem da tužilaštvo kada vidi neki naslov da je neko lopov hapsi tog koji je lopov ili policajca koji je to rekao. Imaćemo pravnu državu kada pored hapšenja onog koji je optužen da je lopov bude uhapšen i policajac koji je proturio lažnu vest", rekao je Mlađan Dinkić.

On navodi da je priča o kiparskim parama najbolji primer te manipulacije.

"Kao ja sam našao milijarde evra na Kipru, uzeo ih i negde ih sakrio pre 10 godina i niko do sada nije uspeo da nađe te pare. I ta priča sada služi samo kada neko hoće politički da me stavi u novine", kaže Dinkić.

Odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji vlade i najavama u medijima da će ministarstvo finansija i privrede, koje on vodi, biti podeljeno na dva ili više resora, Dinkić kaže da nema nikakvih problema s tim da bude smenjen ili zamenjen, jer "nije zakovan za ovo radno mesto".

"Mene su u ovu Vladu zvali i Vučić i Dačić i ona može da radi i bez mene. Bilo ko da smatra da može bolje da radi, mi smo spremni da odemo. Ako neko može bolje da vodi javne finansije, njemu su otvorena vrata da me zamene, ja nemam problema sa tim", rekao je Mlađan Dinkić.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.06.2013. 10:32
Ma gde to ima u svetu veci lopov od tebe lopuzo mafijaska i kradljiva pokrao si pola Srbije sa svojom mafijom ciji si vodja sto se ne pokrijes i cutis kao da nisi ni ziv lopove mimo sve lopove j..o te onaj ko te nije vec dosad spakovao tamo gde trebas ostat dozivotno jer si u svim pogledima zasluzio smrtnu kaznu al eto kad nema smrtne onda naravno po tvojoj zasluzi dozivotna ja kad vidim u novinama tu odvratnu facu celi dan nemogu nista da jedem pa boze dokle ce ovi veliki lopovi mirno setati i dalje krasi kao ova spodoba Dinkic
Sreda 19.06.2013. 12:17
Dinkić je u pravu: policija ne radi svoj posao! Inače bi Dinkić već odrađivao svoje u zatvoru.
Sreda 19.06.2013. 14:20
Ako neko zna odgovor, molim da mi odgovori , zasto i poredonoliko zaposlenih u Ministarstvu Finansija i privrede , Ministarstvo je agazovalo "Komercijalnu banku " da za to Ministarstvo obavlja "Ekonomsko-finansiske poslove" i da li je taj ugovor bio na "Tenderu" .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online