Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 18.06.2013.
16:59
Beta A

Mržnja u Novom Sadu: Smrt dođošima!

Grafiti mržnje ispisani su na zgradi u kojoj se nalaze prostorie Srpskog pokreta obnove (SPO) i Pokreta Dinara-Drina-Dunav, saopštio je SPO. Na zgradi su sprejom ispisane parole "Smrt dođošima" i "Dođoši marš iz Novog Sada i Vojvodine".

Vandalski akt i govor mržnje u Novom Sadu
 


SPO je u saopštenju za javnost najoštrije osudio grafite mržnje i ocenio da je reč o "prljavoj kampanji" koja najviše govori o autorima spornih grafita.


"Iskreno se nadamo da ovo nije delo naših političkih protivnika, nego pojedinaca, koji na taj način kvare sliku Novog Sada. Onaj ko se usuđuje da deli ljude po bilo kom osnovu pokazuje netoleranciju i mržnju, a to su osnovne odlike fašizma. Apelujemo na policiju da ispita slučaj i da u što kraćem roku pronađe odgovorne za ovaj vandalski čin", navodi se u saopštenju.


Pokret Dinara-Drina-Dunav osnovao je Tomislav Bokan, koji je direktor Javnog preduzeća Urbanizam u Novom Sadu. Bokan je u Skupštinu grada kao odbornik ušao ispred Romske demokratske stranke.


Pokret Dinara-Drina-Dunav najoštrije je osudio "vandalski akt i govor mržnje" iskazan dan posle održavanja manifestacije "Zavičajni dan Ledinci 2013" i zatražio od nadležnih da hitno poronađu počinioce i da ih adekvatno kazne.


"U noći između 17. i 18. juna, ove godine, nepoznati vandali, zadojeni fašističkim idejama, od kojih je naš narod nebrojano puta stradao, ispisali su grafite mržnje ispred kancelarija Narodnog pokreta", dodaje se u saopštejnu pokreta.


Pokret je ocenio da bi adekvatnim kažnjavanjem počnilaca država jasno pokazala da ne toleriše pozivanje na nasilje i podelu građana po verskoj, nacionalnoj, ali i zavičajnoj pripadnosti, već da su za nju svi jednaki, s istim pravima i mogućnostima.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.06.2013. 19:40
Pa gdje je Čanak da se oglasi kao obično,kada se radi o netrpeljivostima prema NE Srbima ???
Utorak 18.06.2013. 21:52
Daj ljudi pa ta bagra ,bivsi Romi i interesna grupa SPO su to sami napisali,i to pola latinicom a pola cirilocom ja sam sokiran komentarom Zorana Gasica!!!Gospodine Gasicu o tome kakve su lale po vasem misljenju idite u Curug ,Mosorin, Turiju ili Nadalj pa to izjavite bilo gde na javnom mestu....necete lepo proci.A za vasu informaciju 1991 godine odziv za front na Vukovaru u ovim selima je bio 99% a u kolonistickim ni 50%..I sto se tice herojstva,to ste pokazali 1995 kad ste postigli svetski rekord u bezaniji... Ni jedan Srbin iz Sajkaske se nije iselio 1942 kada je za nedelju dana 7000 Srba baceno pod led...ne izazivajte jer mozete da dobijete po brnjici!!!!!!!!
Utorak 18.06.2013. 18:51
Ne vole oni ni sami sebe a kamoli dodjose.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online