Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 17.06.2013.
08:21
Beta A

Ovo je ključno pitanje za dijalog BG-PR

Ako se, kao mnogi, pitate šta je najbitnije u nastavku dijaloga Beograda i Prištine direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin rešava dilemu - za Beograd je ključno pitanje donošenje kosovskog zakona o amnestiji (šta je za Prištinu, ne zna se). Bez toga nije moguće napredovati i nastaviti, istakao je Vulin pred nastavak razgovora sa predstavnicima Prištine, koji je će biti održan u Briselu. Naveo je i da niko ne može da strada i odgovara zato što je radio svoj posao i što je na strani svoje države Srbije.

Niko ne može da strada i odgovara zato što je radio svoj posao i što je na strani svoje države Srbije: Vulin
 

"Ovaj i svaki drugi sporazum moraju da budu statusno neutralni i mi ćemo se toga držati", rekao je Vulin i objasnio da se za državljanstvo ne mogu vezivati biračko pravo, vozačka dozvola ili lična karta.

Vulin je ocenio da Priština u pregovorima ne pokazuje volju da obuhvati čitav segment života na Kosovu, a sve što bi moglo biti predmet krivičnog gonjenja mora biti obuhvaćeno zakonom o amnestiji, jer se moraju zaštititi Srbi na Kosovu. Povodom današnje razmene oficira za vezu Beograda i Prištine, Vulin je rekao da to znači da Srbija poštuje dogovoreno i da će to biti sprovedeno.

Vulin je naveo da je prvi posao upravljačkog tima koji je imenovao tim za sprovođenje sporazuma Vlade Srbije, da predloži vršioce dužnosti komandanta policije za sever Kosova, a onda i da radi na donošenju statuta zajednice srpskih opština i na ostalim proceduralnim radnjama.

"Ne priznajemo Kosovo, uprkos tumačenjima u javnosti"

"Država Srbija je dala njihova imena, ona stoji iza njih i ona će ih podržati", rekao je Vulin.

Povodom pregovora o telekomunikacijama, Vulin je rekao da je srpska delegacija dala predlog i da više od toga ne može da se ide.

"Ponudili smo da se preko države Srbije, što je jedino moguće, zatraži dobijanje odgovarajućeg telefonskog broja. Ukoliko Priština smatra da to može sama, neka to i uradi, ali neće uspeti u tome kao što je bio slučaj dva puta do sada, preko Crne Gore i Albanije, i, ako žele dobro ljudima koji žive na Kosovu, neka zatraže broj preko Srbije i dobiće ga", rekao je Vulin.

Povodom razgovora o hidrosistemu  Gazivode, rekao da je "zapelo na pitanju vlasništva, svrhe i svega ostalog".

"Mi se čvrsto držimo principa da sve što se nalazi na teritoriji Zajednice srpskih opština, mora da pripadne Zajednici", rekao je Vulin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.06.2013. 09:32
Opet ovaj izdajnik ! Kakvi oficiri ? Ciji oficiri crni predstavnici jada i bede ? Nemoze vise ni dan proci da ne izdate, dokle ce to.....????
Ponedeljak 17.06.2013. 09:20
Marksisticko-socijalisticki-komunjarski zli pogled !Vuk dlaku menja cud nikada.
Ponedeljak 17.06.2013. 16:55
Aj nemoje da koristite tu formulaciju "Beograd-Priština". Ne vidim da su u te pregovore uključeni gradonačelnici, znači ne radi se o gradovima. Ova zemlja ima ime, Srbija. Okupirani KiM nazovite kako hoćete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online