Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 16.06.2013.
18:27
Beta A

"DS je poslednji bastion protiv diktature"

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da je ta stranka poslednji bastion odbrane demokratije u Srbiji i poslednja brana uvođenju jednoumlja i diktature i da se protiv nje vodi rat sa ciljem da bude uništena.

Jedini uspeh nove vlasti je dogovor sa Prištinom, ističe Đilas
 

Đilas je na sednici Glavnog odbora DS-a u Izvoru kod Zaječara rekao da princip napada na kritičare vlasti vodi u jednoumlje i jednopartizam.

"Ko danas ne shvata da je DS poslednji bastion odbrane demokratije u Srbiji, poslednja brana u sprečavanju uvođenja jednoumlja i diktature, ne shvata šta se danas dešava", rekao je Đilas.

On je istakao da pokušaj uništavanja DS-a kao najjače opozicione stranke medijskom kampanjom ne vodi nigde osim u totalni mrak.

Predsednik DS-a je ocenio da ta stranka svoje reforme sprovodi u atmosferi "nezabeleženoj u modernoj Srbiji", u antikampanjama kroz tabloide i nacionalne televizije i kada je u Srbiji više uhapšenih nego zaposlenih i kada je amnestiran veliki broj kriminalaca koji se obračunavaju u Beogradu.

"Direktno se vodi rat protiv ljudi koji vode DS, protiv profesora univerziteta koji su bili pojam u borbi protiv korupcije", naglasio je Đilas.

On je naveo da je došlo vreme da DS ne priča o tome kakvi su političari u sadašnjoj vlasti bili od 1990. godine do 2000. godine, a oni kakva je vlast bila od tada do 2012. godine, već da se vidi šta je budućnost Srbije, ko ima bolje ideje i bolje ljude.

"Danas je ova zemlja maltene skroz stala, najnormalnije se priča o prodaji državnih preduzeća, iako ne postoje projekti na koje će se taj novac iskoristiti", rekao je Đilas.

Predsednik DS-a je upozorio da u Srbiji svaki dan gubi posao 500 ljudi, da postoji namera gašenja preduzeća koja su u restrukturiranju, a da u isto vreme raste broj zaposlenih tamo gde je promenjena vlast.

Đilas je, međutim, pozdravio rezultate vlasti u pregovorima s Prištinom, ali i upitao šta je sa obećanjima vlade da će smanjiti troškove i od tih para sagraditi nove škole.

On je naveo da se kampanja za lokalne izbore u Zaječaru, koji bi trebalo da budu održani naredne nedelje, odvija u užarenoj atmosferi po ugledu na Kosjerić, gde su se biračima delile naočare sa dioptrijom.

Prvi na listi DS-a u Zaječaru Nemanja Vukadinović ocenio je da su ti izbori "elementarna nepogoda" koju odlikuju fizički obračuni.

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.06.2013. 23:08
pa zar ti da vodis Srbiju zucko,mozes samo da lajes
Nedelja 16.06.2013. 19:00
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=LAf8UqKWdCw&NR=1
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online