Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 14.06.2013.
17:50
Beta A

Jusufspahić: Beograd da nam vrati Bajrakli džamiju

Islamska zajednica Srbije pozvala je državu da joj u vlasništvo vrati zgradu beogradske Bajrakli džamije koja je sada vlasništvo Republike, dok je korisnik Grad Beograd.

Srpski muftija Muhamed Jusufspahić
 

"Zgrada džamije nije vraćena Islamskoj zajednici i to je akcija koja mora da se preduzme. To je obraz naše zemlje i naše dostojanstvo. Dostojanstvo Srbije je i naše dostojanstvo", rekao je srpski muftija Muhamed Jusufspahić u Bajrakli džamiji gde je uručio zahvalnicu ambasadoru Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov.

Jusufspahić je za agenciju Beta rekao da je Republika Srbija vlasnik džamije koja je "u korisništvu Grada Beograda". Muftija je naveo da je bilo velikih problema o kojim Islamska zajednica nije govorila nego ih je rešavala jedan po jedan.

"Godinama smo podizali zgradu Islamskog univerziteta pored džamije, a džamija nam nije vraćena u vlasništvo", rekao je Jusufspahić.

Muftija je dodao da je sam Alah poslao prijatelje iz Azerbejdžana koji su pomogli ne samo obnavljanje džamije nego obnovu i izgradnju pravoslavnih crkava, kao i uređenje Tašmajdanskog parka.

Hasanov je rekao da je Azerbejdžan "vekovima lepa i tolerantna zemlje".

"Bili smo, jesmo i bićemo tolerantni. Tolerancija je naša najviša moralna vrednost i mi hoćemo da tu vrednost prenesemo na buduće generacije", rekao je ambasador.

Hasanov je dodao da je Azerbejdzan srećan jer u "časnoj sestri, zemlji Srbiji, sve religije žive zajedno u miru i uživaju ljudska prava što u današnje vreme nije lako".

"Želimo da Srbija i ceo Balkan i svi narodi žive zajedno u miru, a da Srbija bude predvodnik. Azerbejdžan će uvek biti prijatelj Srbiji", naveo je ambasador.

Hasanov je naveo da je Azerbejdžan "zbog Alaha" pomogao obnovu džamije i izgradnju Islamskog univerziteta pored nje, kao i obnovu i izgradnju dve pravoslavne crkve u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Petak 14.06.2013. 17:58
Ono sto sleduje...ne bude vraceno.. Jusufspahic je jedini koji ima moje povrerenje...da je to trazio Zukorlic..bila bi druga prica
Petak 14.06.2013. 20:26
Demokratija. Nek obnove Srpske pravoslavne crkve i unistena groblja. Nek dozvole gradjenje pravoslavnih manastira na njihovim muslimanskim teritorijama i eto i vama dzamije.
Petak 14.06.2013. 17:52
Malo po malo, dzamija po dzamija....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online