Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 14.06.2013.
00:05
Beta A

Vučić: Nije mi palo lako kad je Dodik podržao Tadića

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odnosi Srbije i Republike Srpske uvek moraju da budu najbolji, bez obzira ko je na vlasti u Beogradu i u Banjaluci.

Odnosi Srbije i Republike Srpske moraju da budu najjbolji bez obzira ko je na vlasti: Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije
 

"Naši personalni odnosi nisu važni, iako smo čuli teške reči na svoj račun... Odnosi sa RS uvek moraju da budu najbolji", kazao je Vučić gostujući na bijeljinskoj BN televiziji.

Nove istrage spornih privatizacija

Vučić je najavio da će narednih dana krenuti u realizaciju novih
istraga spornih privatizacija, posle čega će krenuti borba protiv takozvane male korupcije, koja se odnosi na mito i korupciju u zdravstvu i školstvu.

"Nećemo samo da se  obračunamo samo sa najvećim kriminalcima, sa onima koji su opljačkali našu zemlju. Hoću da pokažemo našem narodu da hoćemo da se obračunamo sa svakim ko misli da izvršenjem
krivičnog dela može nešto da stekne za sebe", poručio je Vučić.

 

Prema njegovim rečima, odnosi RS i Srbije treba da budu što konkretniji, podignuti na viši nivo i da se na dnevnom nivou  rešavaju problemi. Vučić je poručio da ne želi da se meša u političke odnose u Republici Srpskoj niti na bilo koji način da deli ljude u RS.

On je rekao da mu "nije palo lako" kada je u izbornoj kampanji u Srbiji Milorad Dodik podržavao Borisa Tadića, dodavši da zato on ne želi da ljude u RS deli na bilo koji način. Govoreći o borbi protiv kriminala i korupcije u regionu, Vučić je kazao da Srbija želi još bolju saradnju sa susednim zemljama na polju borbe protiv kriminala i korupcije.

"Kada ta borba krene kroz ceo region i kada se budemo delili na poštene i nepoštene, a ne da prebojavamo krvna zrnca, mislim da ćemo postići još ozbiljnije rezultate", naveo je on, dodavši da za to postoji politička volja na teritoriji svih zemalja bivše Jugoslavije.

Ako svi u region budu pametniji, dodao je Vučić, ne pozivajući se na ljubav, bratstvo i slično, onda sve zemlje mogu da postignu mnogo bolje rezultate. On je poručio da je Srbija spremna da svoja saznanja i indicije o umešanosti pojedinaca iz RS i BiH u kriminalne radnje ustupi svima onima koji su za to zainteresovani.

"Onaj ko je zainteresovan da dobije svaku vrstu informacije od nas, bilo da su to organi RS, bilo da su to organi BiH, dobiće ih u potpunosti", naveo je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 14.06.2013. 00:13
Јесте лош Тадић био по Србију али гори по Србију нико у историји није био од ових што су сада на власти.
Petak 14.06.2013. 01:01
vucic dacic tomic tadic isto srnj samo drugo pakovanje ... nista se nije promenilo eu-ropstvo nema alternative ..
Petak 14.06.2013. 08:03
Ne verujem da je vucicu krivo sto je dodik podrzavao njegovog oca! Tadic=Vucic=Dacic=Nikolic=Hasim Taci=EU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online