Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 13.06.2013.
06:54
Beta, Vestionline A

Sad će Nemci zadrhtati: Palma traži datum za Srbiju!

Kako su svi značajniji predvodnici Srba počeli da vrše pritisak na omalenu i nejaku Nemačku da pripomogne ispunjenju datog obećanja, a u pogledu toga da naša zemlja dobije datum za početak pregovora za članstvo u Evropskoj uniji (to jest - srpski političari traže od evropskih političara da ne lažu - o, zemljo, otvori se), tako se javio, među trenutno aktivnim vladarima naše male balkanske zemlje, i jedini srpski zvaničnik koji je svom gradu podario zoološki vrt - Jagodinac Dragan Marković Palma.

Dragan Marković Palma (levo) i žirafa, jedan od stanovnika zoo vrta u Jagodini

Tako je Palma, predsednik zoološkog vrta... pardon, pardon - Jedinstvene Srbije, pozvao Nemačku da konačno kaže da je Srbija uradila sve što je od nje traženo i da će dobiti datum za pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.


"Ja očekujem da Evropa prestane da daje obećanja koja nikada neće realizovati, mada Srbija želi da sarađuje sa Evropom", kazao je Marković na konferenciji za novinare povodom dolaska potencijalnog italijanskog investitora Fabia Manara, vlasnika kompanije koja se bavi proizvodnjom semena.
 

Italijani, iskoristite nas

Marković je najavio još jedan odlazak privredne delegacije u Italiju, ovoga puta u Rim od 19. do 21. juna. On je istakao da Srbija mora da iskoristi ono što se nudi stranim investitorima, kao i da iskoristi priliku što je u Italiji kriza, jer u "Srbiji su se ljudi navikli da teško žive, a u Italiji su navikli da dobro žive".
"U Srbiji je prosečna bruto plata 700 evra, a u Italiji oko 2.000 evra. To znači da je jeftinija radna snaga u Srbiji nego u Italiji. Kada se iz Italije izvozi u Rusiju i Tursku plaća se carina, a kada se izvozi iz Srbije u ove zemlje ne plaća se carina. U Srbiji se daje subvencija po zaposlenom radniku, a Jagodina daje besplatnu lokaciju investitorima", objasnio je Marković.

On je kazao da "Evropa treba da zna da veliki broj investitora iz skoro svih zemalja Evropske unije dolazi u Srbiju jer znaju da ovde postoji ekonomska, politička stabilnost i sigurnost njihovog kapitala".


Marković je istakao da on ne traži od resornih ministara da vode privrednike u neku državu u potrazi za investitorima, već da on to radi sam.


Za to vreme, kaže Marković, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić se trude da Srbija dobije datum za pregovore. Lider JS je istakao da "oni koji su nam obaćali datum za pregovore 28. juna sada to dovode u pitanje".


Na kraju, treba istaći da to što Palma možda ne zna svoje mesto u hijerarhiji evropske poltike (ili ga malo precenjuje), ne osporava njegov kvalitet kao biznismena koji je, za razliku od većine mlatilaca prazne slame u srpskoj politici, mnogo učinio i čini na razvoju Jagodine i Srbije, borbi protiv bele kuge i postavljanju naše zemlje na biznis mapu Evrope. Samo, eto, šteta što se bavi i politikom...

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.06.2013. 07:18
Ako Palmu ne uzmu za ozbiljno, nikoga drugog neće...
Četvrtak 13.06.2013. 11:22
. . . u prilog SMOKIJU : jos jedna srpska dika koja obavlja i medjunarodnu politiku na zavidno visokom nivou . . .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online