Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 11.06.2013.
06:47
Z. Marjanović - Vesti A

OVK ubila, Srbija pljačka

Porodica Čedomira Petkovića, policajca s Kosova palog u ratu s Šiptarima i NATO-om, izbegla udovica s dvoje siročadi, ostareli roditelji, sestre i brat, našli su se na ivici opstanka pošto ih je država Srbija tužila, a sud to usvojio i naredio da vrate odštetu od 3.897.810 dinara (oko 34.000 evra).

Muke bez kraja: Sonja, Sinđa i Ljubomir Petković

To je učinjeno zbog zastarelosti, jer su Petkovići odštetu tražili 2008, pa sada moraju da vrate novac od koga su se svi nekako skućili u centralnoj Srbiji.


Otadžbina je tako u očaj gurnula Čedomirove roditelje Ljubomira (80) i Sinđu (76), koji su posle progonstva s predačkog ognjišta dom našli u selu Loznica kod Čačka.

Starci prema ovoj naredbi državi treba da vrate 750.000 dinara, ali po istom osnovu po 650.000 dinara moraju da vrate i Čedomirove sestre Sonja (53) i Zvezdana (46) i brat Aleksandar (45). Ukupno Petkovići moraju da vrate 3.897.810 dinara.


Naredba koja je dovela do očaja porodicu Petković i sipala so na nezaraslu ranu za ubijenim sinom zasnovana je na presudi Vrhovnog kasacionog suda Srbije koji je usvojio zahtev Republičkog javnog tužilaštva za reviziju odštete.

Sirotinja

Porodica Ljubomira Petkovića, kao i druge srpske porodice, iz Male Kruše odselila se u velikom srpskom egzodusu 1999. godine i krov nad glavom su našli u selu Loznica kod Čačka, gde i danas žive više nego skromno od Ljubomirove penzije koja iznosi jedva 20.000 dinara.

A Čedomir je nastradao na zadatku 17. aprila 1999. godine.


- Moj brat je bio policajac u Prizrenu. On je tog dana sa dvojicom kolega išao ladom nivom ka selu Vrbica i na putu su naišli na barikadu OVK. U pokušaju da zaobiđu barikadu džip je naleteo na protivtenkovsku minu. Jedan policajac je poginuo na licu mesta, a moj brat Čedomir je sa teškim ranama prebačen u Vojnu bolnicu u Nišu, a zatim i na VMA u Beogradu. Na kraju, umro je u specijalizovanoj bolnici u Slankamenu, a da nije došao svesti. Sahranjen je u Lapovu gde mu danas žive udovica i dvojica sinova - priča za "Vesti" Čedomirova sestra Sonja.


Ona poručuje da joj država Srbija vrati Čedomira, a da će se oni snaći i vratiti novac. Veli da je sramota šta su doživeli, jer je Čedomir nastradao braneći Kosovo.


- Razumem ja pravo, ali se nadam da postoji i pravda. Država se poziva na neke rokove, ali pita li se država da li za roditelje postoji rok do kada treba da pamte. Ili hoće da zaboravimo sina koji je u najlepšoj mladosti dao život za ovu zemlju. Ma, neka država radi po pravu i savesti, ako je u ovom slučaju ima - kaže Ljubomir Petković, otac nastradalog policajca Čedomira, od koga država Srbija traži da vrati novac koji im je dat kao nadoknada za nenadoknadivo.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.06.2013. 08:25
Nije ih tuzila Srbija nego degenerici koji se kriju iza nje.
Utorak 11.06.2013. 09:55
Kakva vlada tako tuzilastvo i drzava ! Jadni narod sta mu sve rade.
Utorak 11.06.2013. 12:13
Otimate iznapacenom narodu kojega ste doveli do ruba egzistencije i ono malo bede sto mu je ostalo a mnoge dobro stojece privatne kompanije nisu platile porez zadnjih 5 godina. Kako vas bre nije sramota samoga sebe. Jel se sitidi, iko od vas politickih psihopata, samoga sebe kad se pogleda u ogledalo? Isti ste ko poturice za onog vremena samo ste se sada poEUropeili! Seme vam se zatrlo izdajice!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online