Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 08.06.2013.
13:36
RTS A

Beogradski DS bira lidera: Šutanovac ili Božović

Prvi put se na neposrednim izborima bira predsednik Beogradskog odbora Demokratske stranke. Kandidati za tu funkciju su Dragan Šutanovac i Balša Božović.

Ko će na čelo beogradskih demokrata?
 

Demokrate će na kraju dana dobiti i novi stalni sastav beogradskog odbora. Pravo glasa ima 27.325 članova DS-a, a otvoreno je 113 biračkih mesta od osam časova do 21 sat, na teritoriji Grada Beograda. Prvi nezvanični rezultati očekuju se do 22.30 sata, dok će zvanični biti poznati kada se prikupe zapisnici sa svih 113 biračkih mesta.
 

Izbor prvog čoveka beogradskih demokrata pratile su medijske spekulacije o "favorizovanju jednog od kandidata, i izbacivanju članova koji podržavaju drugog", što je stranka demantovala.
 

Skretar DS-a Tamara Tripić podnela je ostavku. U pismu članovima GO je navela, između ostalog, da ostavku podnosi zbog poslednjih dešavanja u stranci i zloupotrebe stranke u procesu izbora novog predsednika beogradskog odbora.
 

Ipak, oba kandidata su potvrdila da se neće povući iz izborne trke. Šutanovac je rekao da su izbori "ispit za čitavu Demokratsku stranku" i da će se "do kraja beskompromisno boriti za demokratske procedure i osnovne principe demokratije".
 

"Ne znam ništa o SMS porukama"

 

Dragan Šutanovac je saopštio jutros da ne stoji iza sms poruka koje su, kako navodi, u njegovo ime slate tokom cele noći beogradskim demokratama i ocenio da je tim njegovog protivkandidata "još jednom pokazao da cilj ne bira sredstva".
 

"Izvinjavam se svim članovima koji su noćas primali poruke potpisane mojim imenom. To je još jedan od pokušaja ometanja izbornog procesa, grubim narušavanjem integriteta tima koji stoji iza mene, što očigledno pokazuje nizak stepen političke kulture i neuvažavanje osnovnih načela političkog fer pleja", saopštio je Šutanovac.

Balša Božović je objasnio da nastavlja predizbornu trku i da pravila moraju da važe podjednako za sve kandidate, istakavši da nekome očigledno nije u interesu da ovi izbori budu uspešni. Božović je glasao jutros i istakao da je važno građanima ponuditi drugačiji princip odgovornosti, novi aktivizam i ideju koja će DS vratiti na čelo reformskih i evropskih snaga Srbije.
 

"Danas očekujem da Demokratska stranka ponudi nešto drugačije, novu energiju, novu platformu, novu generaciju. Želimo građane da pogledamo u oči, jer nemamo šta da krijemo i nemamo čega da se stidimo, želimo da se ponosimo rezultatima koje smo ostvarili", rekao je Božović.
 

Dragan Šutanovac je posle glasanja rekao da je za čelnika beogradskih demokrata potreban čovek s idejom, vizijom i energijom.
 

"Ubeđen sam da sam kroz kampanju i razgovor sa članovima DS-a uspeo da ih ubedim da sam upravo ja taj kandidat koji može da učini da zajedno možemo bolje.Vremena pred nama su turbulentna i biće potrebno puno energije i pre svega sabornosti, da bi se stranka ponovo vrati na stari put uspeha", rekao je Šutanovac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online