Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 04.06.2013.
02:18
Beta A

Đilas: Ugrožena bezbednost moje porodice zbog pisanja "Kurira"

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas žalio se Savetu za štampu zbog, kako se navodi, neistina koje su o njemu objavljene u dnevnom listu "Kurir", a koje ugrožavaju njegovu i bezbednost njegove porodice, saopštila je stranka.

Dragan Đilas, predsednik DS-a

Kurir je u nedelju objavio da je Đilas sa ličnog računa podigao četiri miliona evra.

"Takvom objavom narušen je ugled Dragana Đilasa i ugrožena njegova i bezbednost njegove porodice, naneta politička šteta DS i na najgrublji način narušena pravila vezana za izbornu tišinu, budući da je vest objavljena na dan lokalnih izbora u Zemunu", navodi se u saopštenju DS koja je prenela i Đilasovo obraćanje Savetu za štampu.

U tom pismu, Đilas je naveo da je u nedelju "Kurir" objavio vest na naslovnoj strani da je dva dana ranije iz jedne banke u Beogradu sa ličnog računa podigao četiri miliona evra.

"Ta vest je potpuna i notorna laž, bez utemeljenja u stvarnosti i predstavlja najnoviji napad na mene kao predsednika jedne opozicione političke stranke i gradonačelnika Beograda", naveo je Đilas.

On je ocenio da je "potpuno jasno da je u ovoj vulgarnoj hajci" na njega i DS list "Kurir" samo "oruđe u rukama određenog političkog centra moći". Prema njegovim rečima, ukoliko se politički protivnici današnje vlasti svakodnevno označavaju kao narodni neprijatelji i kriminalci, time se praktično izdaje dozvola za svaku vrstu njihovog progona i eliminacije iz političke utakmice.

"Uzaludno je deklarativno zalaganje predstavnika Vlade Srbije da žele 'pristojnu i normalnu Srbiju' ukoliko u isto vreme instrumentalizuju tabloide da vrše medijsku harangu i 'odstrel' političkih oponenata", ocenio je Đilas.

Predsednik DS je Savetu, kako je naveo, dostavio i kopiju izvoda računa u banci od 28. maja 2013, dva dana pre nego što je navodno podigao četiri miliona evra.

"Istog dana sam demantovao ove neistine plasirane upravo na dan lokalnih izbora na opštini Zemun, čime su grubo prekršena i izborna pravila vezana za izbornu tišinu. Savet za štampu nije nadležan za izbornu materiju, ali ipak smatram da je bitno imati uvid u pitanje motiva za plasiranje ovako bezočnih laži", naveo je Đilas.

Predsednik DS je ocenio da je takvim pisanjem ugrožena i bezbednost njegove porodice jer je "konstantno pod baražom jedne bezumne propagande" u kojoj ga "Kurir" "označava kao narodnog neprijatelja, lopova, kriminalca".

POVEZANE VESTI

Utorak 04.06.2013. 07:35
Đilas se sada zalaže za pristojnu i normalnu Srbiju, a gde je bio do sada? Da li je on sav taj novac zaradio u pristojnoj i normalnoj Srbiji?
Utorak 04.06.2013. 08:09
Stoka lopovska,nece da kaze koliko je porodica ugrozeno delovanjem njega i njegove stranke. Sada treba da se brinemo za njegovu porodicu,hahahaa Neka vrati pare Srbiji i nek pali tamo odakle je i dosao.
Utorak 04.06.2013. 07:32
Gospodin djilas nije podigao 4 miliona eura vec samo 200 000 hiljada sa svog privatnog racuna ? !!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online