Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 27.05.2013.
12:12
B92 A

Đilas: Ne plašim se ničega u životu

Kada izlaze u javnost, članovi Demokratske stranke bi trebalo manje da kritikuju stranku. Mnogi još ne mogu da prihvate da sam ja na čelu stranke. Vremenom će svi prihvatiti da sam sada ja lider DS, kaže Dragan Đilas i navodi da je ta stranka morala da se menja pošto je izgubila prethodne izbore.

Mnogi članovi DS još ne mogu da prihvate da sam ja na čelu stranke. Vremenom će svi prihvatiti da sam sada ja lider: Dragan Đilas
 

Đilas kaže da to što ima više kandidata u trci za predsednika Gradskog odbora DS u Beogradu ne znači da postoji raskol u stranci, već se radi o demokratiji. Na pitanje da li se pribojava da bi mogla da bude pokrenuta istraga povodom trošenja novca prilikom izgradnje Mosta na Adi, Đilas kaže da se "ne plaši ničega u životu".

Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, tvrdi da Srpska napredna stranka nije utihnula s pričom o istrazi utrošenih sredstava za Most na Adi, već da su dolaskom na vlast bili preokupirani drugim stvarima i da su se polako stvorili uslovi da i čuveni most dođe na red. U razgovoru za Kurir Stefanović je rekao da nema nedodirljivih i da će odgovarati svako ko se ogrešio o zakon, pa makar to bio i Dragan Đilas.

Đilas navodi da "ne komentariše pisanje Kurira".

"Sve što bilo ko izjavi u Kuriru za mene ne postoji. Most košta 160 miliona evra, svaki dinar se zna gde je otišao, komisija izabrala idejno rešenje sa akademikom Hajdinom na čelu“, rekao je Đilas i dodao da je ponosan na taj projekat pošto su u Beogradu smanjene gužve.

On dodaje da će izbori, kada ih bude, pokazati ko ima koliku podršku građana.

"Ne obraćam pažnju na istraživanja, izbori su jedino merodavno mesto. Ali ako pratite Ipsosova istraživanja, svakog meseca raste podrška DS. Pre smo imali drugačiji odnos medija prema nama. Danas posle godinu dana progona, mi imamo 17, 18 posto. Kako dolaze ove teme, na kojima ćemo pokazati šta znamo, rejting će smo rasti", kaže Đilas i dodaje da su svesni da su izgubili poverenje jednog dela građana, ali da rade na tome da to poverenje vrate.

"Mi smo se već vratili. Ljudi će početi da slušaju šta mi govorimo. Ta kampanja vlasti, u jednom trenutku će neko reći pa dosta je, evo već godinu dana su na vlasti, više nije kriva DS, mora da se krene dalje, da preuzmu odgovornost“, kaže Đilas i dodaje da sa ovim ministrima koji su sada u vladi, Srbija ne može napred i da kako to građani shvate, tako će i rasti podrška DS.

Na pitanje sa kim želi DS da sedne "da se dogovori", Đilas kaže da može sa svima koji žele da pričaju.

"A ne da uvedete jedne mere, pa onda bankrotiramo, pa druge mere...nemamo dogovora šta hoćemo u ekonomiji, a šta u obrazovanju“, kaže Đilas.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.05.2013. 13:58
Da je srece da se plasis onda bi ti savest bila drugacija pa sa njom i dela
Ponedeljak 27.05.2013. 12:27
pravi komunista ! niceg se ne plasi...
Ponedeljak 27.05.2013. 12:33
Danas u Srbiji nema prave opozicije zato i mozete da se ponasate bahato i radite sta vam se prohte.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online