Nedelja 30. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 24.05.2013.
21:55
Beta A

DS: Pljačkate narod; Vlast: Daleko je bankrot

Demokratska stranka (DS) optužila je danas u Skupštini Srbije vladu da predloženim izmenama poreskih zakona namerava da pljačka građane Srbije, a Liberalno demokratska partija upozorila je da vlada ništa ne preduzima i ne kreće u reforme kako bi zemlju izvela iz krize.

Šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović rekao je novinarima u holu parlamentu da je suština izmene poreskih zakona koje predlaže vlada da se građanima "još dublje zavuče ruka u džep".

"Ministarstvo finansija i Vlada Srbije uz punu podršku Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i 'Osiromašenih regiona Srbije' uzima od građana njihove pare da bi im dala kroz plate i penzije. To je njihova ekonomska politika", rekao je Stefanović.

Vlast još dublje zavlači ruku u džep građana: Borislav Stefanović

I Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je, tokom skupštinske rasprave o setu poreskih zakona, da je stanje u javnim finansijama katastrofalno i zatražila, kao i druge stranke opozicije, povlačenje predloženih izmena tih zakona.

Poslanik LDP-a Bojan Đurić naveo je da su predložene izmene poreskih zakona "udar na fiskalni i budžetski sistem" i "lanac novih poreskih opterećenja koji će uništiti građane i oterati investitore".

Poslanici vladajuće koalicije naveli su da je obezbeđena budžetska likvidnost u narednih šest meseci i da nema govora o bankrotu, ali i dodaju da ima problema s punjenjem budžeta zbog smanjenja prihoda od poreza, širenja sivog tržišta i kašnjenja iz prethodnog perioda.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić rekao je novinarima u parlamentu da se na računu budžeta nalazi skoro 1,3 milijardi dinara i da ni o kakvom bankrotu nema reči.

"Set izmena poreskih zakona je iznuđen nešto manjim prihodom budžeta i prethodnim lošim stvarima koje zatekla sadašnja vlada a to su pre svega docnje u plaćanju putarskim firmama iz ranijeg perioda, problemi Razvojne banke Vojvodine, Agrobanke. To je dovelo da je država morala da intevrenše sa 18,5 milijardi dinara", rekao je Babić.

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić rekao je da niko ne spori da je ekonomska i finansijska situacija u Srbiji teška, gotovo dramatična, ali daleko je od bankrota.

"Čuli ste u uvidnom izlaganju ministra finansija (Mlađana Dinkića) da Srbija ima obezbeđena sredstva za normalno finansiranje za narednih šest meseci. S tog aspekta, nema opasnosti", kazao je Ilić novinarima.

POVEZANE VESTI

Petak 24.05.2013. 22:19
Kada je trebalo otcepiti Kosovo i unistiti narod na Kosovu bili ste kao braca, jedinstveni. Da bi ste i ovaj preostali srbijanski a ne srpski narod resili potpisite jos jedan sporazum za EU datum.
Petak 24.05.2013. 23:16
ko o cemu o pljacki naroda ,pa ds i g17+ i ostali iz dosa opljackali sve a ovi iz sns sa clanovima preletacima iz ds koji menjaju stranke ko starleta gace da ne pominjem , naravno tu je i sps , sada mozete narodu i da oglodjete kosti, naravno da ne reaguje narod jer kos je kost otupeo narod od silnoh bolova koje ste naneli !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online