Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 24.05.2013.
21:07
Beta A

Pretnje članovima Studentskog parlamenta

Pojedinim članovima Studentskog parlamenta Univerziteta u Novom Sadu upućene su pretnje u vezi sa izborima za studenta prorektora Novosadskog univerziteta, saopštili su danas delegati Studentskog parlamenta.

U saopštenju za javnost, koje su potpisali članovi tog parlamenta Strahinja Inić i Aleksandar Stanić, navodi se da je u borbi za osvajanje funkcije studenta prorektora, student Boris Novaković telefonskim pozivom pretio novoizabranom članu Studentskog parlamenta rečima da je "priča na Univerzitetu u Novom Sadu komplikovana i zbog toga padaju glave".

Foto: Ilustracija

Podseća se da su pojedini članovi Studentskog parlamenta u aprilu tražili pokretanje disciplinskog postupka protiv Borisa Novakovića, jer je neovlašćeno u ime tog parlamenta pozivao studente na protest "Stop razbijanju Srbije" i govorio na njemu kao navodni predstavnik studenata, čim je grubo prekršio Statut Univerziteta.

"I posle svih dopisa koje smo upućivali, izostale su reakcije bilo kog nadležnog organa, što je Novakovića ohrabrilo da ode i korak dalje, služeči se pretnjama, ucenama i korupcijom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ucene i pretnje zarad osvajanja pozicija najviših studentskih predstavnika nisu izolovan slučaj i posledica su prećutnog odobravanja već duboko ukorenjene korupcije među pojedinim studentskim liderima i prekomernog mešanja politike u studentsko organizovanje.

"Studentski parlament nije mesto za ostvarivanje ličnih i političkih interesa, niti je studentsko organizovanje poligon za napredovanje u stranačkoj hijerarhiji, već predstavlja sistem kojim studenti mogu da obezbede ostvarivanje svojih prava i interesa", piše u saopštenju.

Subota 25.05.2013. 02:25
Srpski univerziteti su u zadnjih sto godina centri defetisma, masonskog pacifisma, antisrpske histerije, degenericne malogradjanstine, ateizma I da ne nabrajam jos cega sve. Ovaj Novakovic koji je podignuo glavu I pokusao da pokrene patriotske snage medju Novosadskim studentima je napadnut I prijeti mu se sudom. Da je slucajno Novakovic pokrenuo demonstraciej za podrsku pederima I lezbejkama bio bi pohvaljen od Sorosa a dobio bi I neko mjeso u nekoj EU omladinskoj organizaciji kao napredni Srbin. Novakovic je patriota I Srbin a to je u Srbiji (ukljucijuci jos uvjek Vojvodinu) grijeh I zlocin. Bog te Blagoslovio Srbine Novakovicu I ziv I zdrav mi bio 100 godina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online