Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 24.05.2013.
12:36
D. N. Petrović - Vesti A

Strepe policajci, brine ceo narod

Prvi potez u konkretnoj primeni Sporazuma mogao bi da bude rasformiranje srpskih bezbednosnih struktura na KiM gde, kako tvrde u Briselu, Berlinu i Vašingtonu deluje više od 500 srpskih bezbednjaka i još toliko - tajnih.

Otići ili ostati: Trinaest godina borbe za Srbiju
 

U ovom zahtevu, koji je pre nekoliko meseci Merkelova lično saopštila Dačiću i Vučiću, a ponovili ga i parlamentarci Bundestaga, najglasnija je Nemačka. Zato Srbi na severu očekuju da će policajci biti prvi na udaru, i to već za koji dan.
 

Psihološki pogubno

Ako krenu policajci i njihove porodice, krenuće za njima i narod. Postoje zgrade u kojima živi i po pet-šest porodica radnika MUP-a Srbije. Njihov i odlazak njihove dece sa fakulteta i iz škola psihološki bi "ubio" Srbe na Severu - smatra Miladin Radovanović, biznismen iz Zubinog Potoka.

- Kapetan sam policije i radnik MUP-a Srbije, rođen u Kosovskoj Mitrovici, imam četvoro dece, kuću, imanje, rodbinu... Trinaest godina smo se borili da ostanemo ovde i svašta preživeli. Mislili smo da smo se izborili i da nas Albanci ne mogu nikada oterati. Sad očekujem da mi iz Beograda narede preseljenje. Ako odem, sa mnom će i supruga, potom i deca, pa cela rodbina - kaže za "Vesti" policajac koji ne želi da mu objavimo ime.

Priča se da će se na "udaru" u prvom talasu naći 150 policajaca i drugih bezbednjaka koji su na spisku Tačijevog MUP-a i stranih obaveštajnih službi. Nekima će biti ponuđeno penzionisanje, i to je za većinu sa kojima smo razgovarali najbolja opcija, jer veruju da ih u tom slučaju niko ne može oterati sa Kosmeta. Neki će biti raspoređeni u opštine Novi Pazar, Rašku, Blace, Brus, Kraljevo, Kuršumliju, Tutin... Jedan deo moraće u KPS i pod komandu Bajrama Redžepija.


- Ova treća opcija je i najteža. Posle toliko borbi sa pripadnicima OVK-a, pa sa ROSU, ŠIK-om i drugima, sada, po nalogu Beograda, treba da budemo deo njih. To što će komandant biti Srbin i što će ga imenovati zajednica srpskih opština ništa nam ne znači, jer ćemo biti radnici MUP-a Kosova i policajci albanske države. Nemam uslove za penziju, neću nikud u Srbiju, neću ni u KPS, ostaću da radim nešto drugo, ako me, kao bivšeg policajca, ne proteraju - kaže za "Vesti" jedan od inspektora MUP-a Srbije u Leposaviću.


Sporazumom Dačić-Tači predviđeno je i da se zatvore i predaju Prištini i svi objekti MUP-a Srbije na severu KiM.

POVEZANE VESTI

Petak 24.05.2013. 14:39
Zanimljivo je samo što NI JEDAN od "bezbednjaka" čak i NE POMIŠLjA da uradi nešto konkretno, nego svi pristaju da budu, kako SAMI kažu - poniženi ? Vas 150 pristaje na to ? U "prvom" talasu" ? Ako vam nisu nauk bile protekle 2 decenije, i ako vam za nauk nisu kolektivni centri i vešernice po kojiima vam stanuju kolege oficiri iz bivših jugo republika, ko vas je*e... crknite.... za bolje i niste....!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online