Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 23.05.2013.
13:44
Beta A

Ruske avione kupujemo od ruskog kredita

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se danas u Moskvi s ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom tokom Međunarodne konferencije o evropskoj bezbednosti.

Plan da se kupe MIG-ovi 29M2
 

Ministri su razgovarali o pripremi sporazuma o saradnji u oblasti odbrane, unapređenju vojno-borbenih sistema, o vojno-tehničkoj, vojno-obrazovnoj i vojno-medicinskoj saradnji, unapređenju delovanja Regionalnog centra u Nišu, i o zajedničkom ulaganju u namensku industriju i o nastupu na trećim tržištima.

Vučić je posle susreta rekao da je pokrenuto i pitanje koje bi trebalo uskoro da bude okončano - kupovinu vazduhoplova, protivavionskog oruđa, radarskih sistema "za potrebe bolje funkcionalno-operativne pripremljenosti" Vojske Srbije.

On je kazao da se za tu kupovinu "razmišlja pre svega o robnom kreditu" koji bi Srbija uzela od Rusije. "Očekujemo dozvolu ruske strane za robni kredit", dodao je Vučić. On nije precizirao koliki robni kredit Srbija traži od Rusije, navodeći da "nije tajna kolika je cena vazduhoplova i određenog protivavionskog oruđa".

Rekao je da će početkom sledeće nedelje u Srbiji boraviti delegacija Ministarstva odbrane Rusije da bi se precizirali detalji oko nabavke vazduhoplova, radarskih sistema i protivavionskog oružja za potrebe Vojske Srbije.

Ministar i prvi potpredsednik vlade je rekao da je razgovor sa Šojguom bio "gotovo neočekivano prijateljski" i da je trajao "dvostruko duže od planiranog". Kako je u saopštenju prenelo Ministarstvo odbrane Srbije, Vučić je "zahvalio Šojguu za političku podršku koju Ruska Federacija pruža u zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije".

Šojgu je na pocetku razgovora izrazio nadu da će Srbija i Rusija ove godine potpisati sporazum o vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, prenosi Interfaks.

"Želimo da razgovaramo o tome šta možemo da kupimo od vojne tehnike. Za nas je to veliko političko pitanje. Spremni smo da učinimo sve kako bi ojačali naše vazdušne snage i PVO", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.05.2013. 17:07
Sa pravom mislim,kad to Srbija sve nabavi i smesti to će biti cilj NATOA da im to sruši odnosno sve uništi..Ujedno će to biti NATOV trening i prooba protiv Ruske tehnike..Samo će Srbija da se uvali,naravno u veliki dug....
Četvrtak 23.05.2013. 20:20
Rusi imaju ogromnu kolicinu aviona koji su "konzervirani" po 20 godina. Vise im se isplati da ih nama sada daju dzabe a posle da nam ih naplate sa kamatom nego da ih prodaju "na kilo" kao staro gvozdje. Dajte nam kredit za T-50 PAK FA pa onda mozemo da pricamo o bratskoj Rusiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online